back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς αστυνομική φύλαξη η «καρδιά» του Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Κυριολεκτικά απροστάτευτοι είναι οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του κέντρου του Πειραιά.

Η «γύμνια» μίας από τις πολυπληθέστερες περιοχές του Λεκανοπεδίου καταδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, που εντοπίζει σημαντικά προβλήματα αστυνόμευσης, στην περιοχή ευθύνης του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με την Ένωση, την αστυνόμευση και ασφάλεια των 100-110.000 κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών και εργαζομένων επωμίζονται καθημερινά μόλις 10 (!!!) αστυνομικοί με τον διοικητή τους. Όπως καταγράφεται για το Τ.Α. Δημοτικού Θεάτρου προβλέπεται οργανική δύναμη 42 ατόμων, αλλά υπηρετούν μόνο 37 αστυνομικοί. Από αυτούς ως μάχιμοι και παρούσα δύναμη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα δέκα άτομα.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι αφανείς αυτοί ήρωες της καθημερινότητας, δίνουν όλο τους τον εαυτό και καταβάλουν καθημερινά υπερπροσπάθεια για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τις υπηρεσίες που χρειάζεται για να είναι αυτή ασφαλής.

Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια υπηρεσία, προς όφελος του πολίτη για το έννομο αγαθό της ασφαλείας τόσο του ιδίου αλλά και της περιουσίας του, όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανελαστικές καθημερινές υποχρεώσεις; Πώς είναι ανθρωπίνως δυνατό ο διοικητής και οι συνάδελφοι υπηρετούντες εκεί να εργαστούν και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους με δύναμη 11 ατόμων, όταν καθημερινά κατά μέσο όρο χρειάζονται τουλάχιστον 15 με 18 αστυνομικοί περίπου;».

Σημειώνεται, ότι οι 10 αυτοί αστυνομικοί πέραν της αστυνόμευσης μίας μεγάλης περιοχής πρέπει να ανταποκριθούν και σε ένα μεγάλο όγκο εργασιών, δυσανάλογο με την πραγματική δύναμη του Τμήματος Ασφαλείας, όπως είναι οι εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις, οι δικογραφίες, οι εισαγγελικές παραγγελίες κ.α., ενώ στο παρελθόν αστυνομικοί κατηγορήθηκαν για καθυστέρηση να επιδοθούν έγγραφα ή να προχωρήσουν παραγγελίες εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα