back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Curing the Limbo – Θεραπεύοντας την αδράνεια

Διαβάστε επίσης

 Curing the Limbo του δήμου Αθηναίων

Στοχεύοντας στην ενεργοποίηση και ένταξη των προσφύγων, το πιλοτικό πρόγραμμα Curing the Limbo του δήμου Αθηναίων ξεκίνησε τις δράσεις του, με 120 ωφελούμενους, 30 άτομα ομάδα συντονισμού και έναν όμορφο χώρο στον 2ο όροφο του Σεράφειου.

Το πρόγραμμα

Μέσω του προγράμματος οι πρόσφυγες παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, δημιουργικής έκφρασης και νέων τεχνολογιών σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποκτούν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία και σε συμβούλους εργασίας. Παράλληλα, φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών σχεδιάζουν σειρά από συμμετοχικές δράσεις όπου οι πρόσφυγες αλληλεπιδρούν με τους κατοίκους της Αθήνας.
Στόχος η διασύνδεση των κατοίκων της πόλης με τους πρόσφυγες, η συνεργασία τους και η αρμονική συνύπαρξη.

«Στόχος μας στο τέλος του προγράμματος» τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας Αμαλία Ζέππου κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος είναι να υπάρξει μια συγκεκριμένη και συστηματική μεθοδολογία για να μπορέσει το πρόγραμμα να εξαπλωθεί και να συνομιλήσει με ευρύτερες πολιτικές ένταξης».

Η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται στη δυνατότητα που έχει αναπτύξει ο δήμος Αθηναίων, μέσω της βραβευμένης από το Bloomberg Philanthropies πλατφόρμας συνΑθηνά, να δημιουργεί δίκτυα και συνέργειες που συμβάλουν στη μεγιστοποίηση του θετικού αντίκτυπου των δράσεων των ενεργών πολιτών της πόλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Curing the Limbo είναι μία από τις δράσεις που έδωσαν στην Αθήνα το βραβείο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας 2018» τον Νοέμβριο του 2018.

Οι εταίροι

Το Curing the Limbo (2018-2021) του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα