back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν πληρώθηκαν τέλη για 1,2 εκατομμύρια οχήματα- Ειδοποιητήρια από την εφορία

Διαβάστε επίσης

Στο 1,2 εκατομμύρια έφτασαν φέτος ,από 800.000 πέρυσι,οι κάτοχοι οχημάτων (Ι.Χ,φορτηγά, μοτοσυκλέτες κλπ) που δεν κατέβαλαν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας,και πιθανότατα ούτε πλήρωσαν για ασφάλιστρα η πέρασαν τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στην χώρα μας κυκλοφορούν 8,1 εκ.οχήματα ,από τα οποία τέλη κυκλοφορίας για το 2019 ,σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών, κατεβλήθησαν από 5,6 εκ.ιδιοκτήτες οχημάτων ,με αποτέλεσμα να μπουν στα ταμεία του κράτους 1,1 δις ευρώ.

Από τα υπόλοιπα 2,5 εκ.οχήματα δικαίωμα μη καταβολής τελών κυκλοφορίας έχουν οι περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες οχημάτων που κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ΑμεΑ η γονείς ανήλικων ΑμεΑ. που απαλλάσσονται με νόμο.

Από την αφαίρεση των παραπάνω υπόχρεοι καταβολής τελών κυκλοφορίας φέρονται να είναι περίπου 1,2 εκ. ιδιοκτήτες οχημάτων στα οποία περιλαμβάνεται κι ένας σημαντικός αριθμός οχημάτων που πλέον δεν κυκλοφορούν καθώς εγκαταλείφθηκαν από τους κατόχους τους στους δρόμους(καταλαμβάνοντας και θέσεις στάθμευσης) χωρίς μάλιστα οι τελευταίοι να παραδώσουν τις πινακίδες τους και να τα αποσύρουν με την νόμιμη διαδικασία..

Γνώστες της αγοράς του αυτοκινήτου υποστηρίζουν ότι εν τέλει στους δρόμους,χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας, κινούνται περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα. Με βάση το γεγονός αυτό σύντομα η ΑΑΔΕ προχωρεί σε διασταυρώσεις με το υπουργείο Οικονομικών και την Ελληνική Αστυνομία ώστε να εντοπίσει μέσω διασταυρώσεων τους κακοπληρωτές.

Στους συγκεκριμένους θα αποσταλούν σχετικά ειδοποιητήρια για την καταβολή των απλήρωτων,την τελευταία δεκαετία, τελών κυκλοφορίας τα οποία θα έχουν ως “καπέλο” και το πρόστιμο,που στην περίπτωση της εκπρόθεσμης καταβολής των τελών κυκλοφορίας ισούται με το 100% της αξίας των τελών κυκλοφορίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα