back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά : Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν εξαντλήθηκε ο χρόνος του – Εξαντλήθηκε όμως η μεσαία τάξη

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξη της στον ANT1, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Προοδευτική Συμμαχία με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές, όσο και αν θέλεις να το κάνεις, δεν γίνεται». Παράλληλα, κάλεσε τον πρωυπουργό εαν δεν φοβάται τις εκλογές, στις 26 Μαίου να κάνει και εθνικές εκλογές.

Προοδευτική συμμαχία και επόμενη μέρα

Προοδευτική συμμαχία με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές δεν γίνεται. Αυτό που ο κ. Τσίπρας έχει φτιάξει, είναι ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς που απλά τον κρατά για λίγο ακόμα στην εξουσία, δήλωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: Είπε ότι δεν εξαντλήθηκε ο χρόνος του. Εξαντλήθηκε όμως η μεσαία τάξη. Εάν δεν φοβάται τις εκλογές και εάν πιστεύει πράγματι ότι κάθε φορά θα τις κερδίζει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, 26 Μαΐου να κάνει εθνικές εκλογές.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε οτι το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια συντηρητική πολιτική που ασκεί και σήμερα ο κ. Τσίπρας. Αναφερόμενη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκανε λόγο για δυο συντηρητικές δυνάμεις. Ο ένας -όπως είπε -υλοποίησε τις συντηρητικές πολιτικές και ο άλλος πρεσβεύει συντηρητικές πολιτικές. Ο δικός μας ο ρόλος είναι να έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές. Αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό. Να μας δώσει τη δύναμη.

Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγές επανέλαβε οτι οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα, τονίζοντας πάντως οτι θα εξαχθούν σοβαρότατα πολιτικά συμπεράσματα για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα λέγοντας οτι το κύριο όμως αυτή τη στιγμή για τις ευρωεκλογές είναι να μην δυναμώσει άλλο το ΕΛΚ, να μπει ένα τέλος στη διαρκή λιτότητα και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που αφήνουν περιθώριο να ανθίσει η ακροδεξιά και ο εθνικισμός που μπορούν να διαλύσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Αναφερόμενη ειδικότερα, στον Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε μεταξύ άλλων : «μια χαρά τον ανέχονταν όλο αυτό τον καιρό και έκαναν τα στραβά μάτια. Τώρα αναγκάστηκαν να κάνουν την κίνηση αυτή, γιατί έχουν μπροστά τους ευρωεκλογές και ήξεραν ότι θα το πληρώσουν. Όμως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ μεγάλη ευθύνη και για τα όσα λέει και κάνει ο κ. Όρμπαν και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και τη διαρκή λιτότητα. Τη διαρκή λιτότητα την έχει επιβάλει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα