back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φασόλια χάντρες με πιπεριές και σπανάκι

Διαβάστε επίσης

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο φασόλια χάντρες, λίγο λάδι, δυο τρεις πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες φέτες μεγάλες, δυο τρεις πιπεριές πράσινες επίσης και κάνα δυο μακρουλές, ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο, ένα ποτήρι του κρασιού κρασί, ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, άνηθο ψιλοκομμένο, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, λίγο σπανάκι αλάτι και πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τα φασόλια αλατοπιπερωμένα, με το κρεμμύδι χοντροκομμένο και λίγο λάδι, θα χρειαστούν εκτός χύτρας αρκετή ώρα, με την χύτρα ταχύτητας 40 λεπτά.

Όταν έχουν βράσει τα γυρίζουμε σ ένα ταψάκι, ακόμα καλύτερα κεραμικό η πυρέξ, δεν βάζουμε όλο το νερό που τα βράσαμε αλλά το κρατάμε, ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές χοντροκομμένες, λίγο κρασί, ένα ποτηράκι δηλαδή και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και αφήνουμε το φαγητό άλλη μια ώρα τουλάχιστον, να το κοιτάτε, μην το αφήσετε να στεγνώσει.

Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το σπανάκι που το έχουμε μαράνει με τον άνηθο, μαζί μ ένα κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να τελειώσει με τον χρόνο του.

Αν δείτε ότι χρειάζεται ρίχνετε λίγο νεράκι απ αυτό που έχετε κρατήσει.
Σερβίρουμε με μια σαλάτα πράσινη, ελιές, ψωμάκι φρέσκο και άσπρο τυρί.

Σημείωση: Αυτό το φαγητό γίνεται πολύ ωραίο και με μείγμα φασολιών, χάντρες, μαυρομάτικα, κόκκινα, λευκά και γίγαντες, στην συνταγή έχω βάλει κόκκινα και λίγα μαυρομάτικα δοκιμάστε το!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα