back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Επιστρέφουν βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Διαβάστε επίσης

Μέχρι και το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία θα είναι στο προσκήνιο, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από τη Μεγάλη Δευτέρα ο καιρός θα αρχίζει να θυμίζει άνοιξη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο καιρός επιδεινώνεται από το απόγευμα της Τετάρτης, συνεχίζει με σύννεφα, τοπικές βροχές και κρύο την Πέμπτη, και την Παρασκευή θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι και το Σάββατο, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η πιο κρύα ημέρα της εβδομάδας αναμένεται να είναι το Σάββατο με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

Ο καιρός την Τετάρτη
Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και αργά το βράδυ στα ανατολικά Ανατολικοί Βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανώς τοπικά θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια Δυτικοί Βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε Δυτικούς Βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ Ανατολικοί Βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

O καιρός τις επόμενες ημέρες:
Πέμπτη 18/04

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα ανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση στα ανατολικά.

Παρασκευή 19/04

Καιρός: στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα