back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακρόν: Όλοι μαζί θα ξαναχτίσουμε την Παναγία των Παρισίων

Διαβάστε επίσης

«Σας το λέω ξεκάθαρα σήμερα το βράδυ: Aυτόν τον καθεδρικό θα τον ξαναχτίσουμε όλοι μαζί γιατί είναι αυτό που περιμένουν οι Γάλλοι, είναι αυτό που αξίζει στην ιστορία μας», είπε μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Εμανουέλ Μακρόν, έξω από την Παναγία των Παρισίων.

Ήταν η δεύτερη φορά που βρέθηκε στον φλεγόμενο ναό ο Γάλλος πρόεδρος από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά σήμερα το απόγευμα.

Στις δηλώσεις που έκανε στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Παναγία των Παρισίων, ο Μακρόν δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε να ξαναχτιστεί ο ναός όπως ήτανε πάντα.

«Η μάχη δεν έχει ακόμα κερδηθεί αλλά αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «οι επόμενες ώρες θα είναι επίσης δύσκολες».

Αναφέρθηκε στους καθολικούς της Γαλλίας αλλά και όλου του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα την σημασία του ναού για την χώρα.

«Η Παναγία των Παρισίων είναι η ιστορία μας, η λογοτεχνίας μας, είναι το επίκεντρο της ζωής μας, εδώ ζήσαμε όλες τις μεγάλες μας στιγμές», επισήμανε, κάνοντας λόγο για έναν ναό «που ανήκει σε όλους τους Γάλλους και όλες τις Γαλλίδες, ακόμα και σε όσους δεν τον έχουν επισκεφτεί ποτέ.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα