back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη απάτη σε βάρος συνδρομητών του Netflix

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες χιλιάδες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, έχουν εξαπατηθεί από email επιτήδειων οι οποίοι παριστάνοντας πως είναι από την πλατφόρμα του Netflix, ζητάνε τα στοιχεία των συνδρομητών με αποτέλεσμα να αποκτούν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα όσων κάνουν την υποτιθέμενη ενημέρωση.

Τα email-απάτη που στέλνονται καθημερινά στο διαδίκτυο είναι σύνηθες φαινόμενο και δυστυχώς πολλά είναι τα περιστατικά κατά τα οποία ο κόσμος, όντας ανενημέρωτος, πέφτει θύμα των επιτήδειων.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια, CSI Institute, που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, και στοχεύει στην ενημέρωση του κόσμου για τους κινδύνους του διαδικτύου, εκ των οποίων και τα διάφορα email που κατά καιρούς κυκλοφορούν προκειμένου να αποσπάσουν στοιχεία από τον κόσμο.

Μάλιστα, γίνονται πολλές δράσεις του οργανισμού με μαθητές, στοχεύοντας έτσι στο να γίνει ασφαλής η περιήγηση τους στο διαδίκτυο, ιδίως στη νέα γενιά της οποίας η ενασχόληση με αυτό είναι πολύ υψηλή.

Ο Ειδικός Ερευνητής και Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων του CSInstitute, Μανώλης Σφακιανάκης, εξήγησε στον Αθήνα 9.84 τι συμβαίνει με τη νέα αυτή απάτη που κυκλοφορεί.

“Αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια νέου τύπου απάτη, καθώς σου έρχεται ένα email που λέει ότι το Netflix κάνει ενημέρωση στα αρχεία του και θέλει να ενημερώσεις το λογαριασμό σου. Οι πιο πολλοί Έλληνες είναι στο Netflix και από τους 10 έχουν μετρηθεί περίπου 6 στους οποίους πάνε τα email. Κάποιοι κάνουν ενημέρωση με αποτέλεσμα οι απατεώνες να παίρνουν πρόσβαση στους λογαριασμούς, γιατί σου ζητάνε κωδικούς, πιστωτικές, pin, δηλαδή σου κάνουν ένα αντίγραφο του λογαριασμού και μετά μπαίνουν μέσα και σου παίρνουν τα πάντα”.
Εξήγησε, μάλιστα, ότι τα email που στέλνονται δεν διαφέρουν παρά ελάχιστα από ένα αντίστοιχο email που θα έστελνε η πραγματική εταιρία.

“Πρέπει να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Άμα δεν ξέρεις ότι ποτέ το Netflix δεν θα σε ρωτήσει για ενημέρωση, η εταιρία κάνει ανακοινώσεις, κι εμείς ως Ινστιτούτο κάνουμε ανακοινώσεις και προσπαθούμε μέσα από την ενημέρωση και την κοινωνική δικτύωση να ενημερώσουμε τους πάντες για να έχουν σωστή γνώση γύρω από την απάτη αυτή”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα