back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Nα ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για τα εμπορικά σήματα ζητεί από επιχειρηματικούς φορείς η Σία Αναγνωστοπούλου

Διαβάστε επίσης

Με βασικό στόχο να συγκροτηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Διεθνής Ομάδα Ειδικών για τα εμπορικά σήματα και της επωνυμίες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου απέστειλε επιστολές σήμερα στους επιχειρηματικούς φορείς προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο σχετικός θεσμικός διάλογος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην επιστολή της η κ Αναγνωστοπούλου προς τους προέδρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) κ. Κ. Μίχαλο, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) κ. Α. Σαββάκη καθώς και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ) κ. Γ. Κωνσταντόπουλο θα πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα μια θεσμική επιτροπή διαλόγου με σκοπό να αποτυπωθούν πιθανά προβλήματα και να διατυπωθούν προτεινόμενες λύσεις.

Τα αποτελέσματα του θεσμικού διαλόγου θα τεθούν υπόψη της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών που πρόκειται να συσταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την επόμενη εβδομάδα (22 και 23 Απριλίου) άλλωστε θα βρεθεί στα Σκόπια ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Viktor Dimovski, να καταλήξουν στις προδιαγραφές, στη φύση και στον τρόπο λειτουργίας της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα