back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΝΔ: Θλιβερή η συνέντευξη Τσίπρα – Ήταν σκιά της σκιάς του

Διαβάστε επίσης

Για «θλιβερή συνέντευξη» του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο υποστηρίζουν πως «ήταν χθες σκιά της σκιάς του», κάνει λόγο η ΝΔ, η οποία υποστήριξε στην ανακοίνωσή της ότι ο πρωθυπουργός αφενός «δεν είχε καν το θάρρος να απαντήσει αν στηρίζει τον Νίκο Παππά», αφετέρου ότι είναι «αμετανόητος για τη Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ του καταλόγισε ότι «επανέλαβε τα γνωστά του ψέματα, για τη δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και την τάχα προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα».

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας «βρέθηκε σε μεγάλη αμηχανία», δεν είπε «ούτε λέξη για την ταμπακιέρα» σε ότι αφορά την υπόθεση Πετσίτη, ενώ όταν ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται τον Νίκο Παππά «έκανε πως δεν άκουσε», όπως υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη τα οποία θεωρούν ότι στην ουσία «τον άφησε ακάλυπτο σε ζωντανή μετάδοση».
Η αξιωματική αντιπολίτευση αντικρούει παράλληλα την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού για την θετική πορεία της οικονομίας ενόψει και της μερικής αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ,.
Η ίδια η ΝΔ συμφωνεί με αυτή την κίνηση, στην Πειραιώς υπογραμμίζουν ωστόσο ότι το ΔΝΤ μένει στην Ελλάδα. «Δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Το σχήμα της επιτήρησης συνεχίζεται όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα με τους τριμηνιαίους ελέγχους του άτυπου τέταρτου μνημονίου», υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη, τα οποία μάλιστα υπενθυμίζουν ότι «το ΔΝΤ προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο τρίτο και στο τέταρτο άτυπο μνημόνιο με τις υπογραφές των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου».
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη «δεν φεύγει από την Ελλάδα -παρά την ευπρόσδεκτη μερική αποπληρωμή- ακριβώς λόγω της χαμηλής εμπιστοσύνης προς τον κ. Τσίπρα». «Οι εταίροι της χώρας θέλουν να παραμείνει στην Ελλάδα για να ελέγχει την κυβέρνηση», υποστηρίζουν στην Πειραιώς.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα