back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

O Φρασουά Ανρί-Πινό σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δωρίζει 100 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος, Φρανσουά Ανρί Πινό, ανακοίνωσε δωρεά 100 εκατ. ευρώ. για την  ανακατασκευή του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Ο Πινό, σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ, που είχε ερμηνεύσει την Εσμεράλντα στην κινηματογραφική μεταφορά της «Παναγίας των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ, ανακοίνωσε την απόφασή του το βράδυ της Δευτέρας προσκειμένου να συμβάλει στην επιδιόρθωση της εικονικής εκκλησίας του Παρισιού που κατασκευάστηκε πριν από 850 χρόνια.

«Αποφασίσαμε με τον πατέρα μου να διαθέσουμε 100 εκατομμύρια ευρώ από τα κεφάλαια της εταιρείας Artemis για να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανασυγκρότηση της Παναγίας των Παρισίων» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο Πινό είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Kering, η οποία κατέχει πολυτελή σήματα όπως οι Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen και Balenciaga. Ο πατέρας του εκτιμάται ότι διαθέτει περιουσία καθαρής αξίας ύψους 37,3 δισ. δολ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η διάσημη ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ αντέδρασε στην είδηση της καταστροφή της του εμβληματικού ναού γράφοντας σε ανάρτησή της στο Instagram «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη, βλέποντας την ομορφιά της Παναγίας των Παρισίων να γίνεται καπνός. Σε αγαπώ, Παρίσι».

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα