back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τουσκ: Το όνειρο της ανάκλησης του Brexit δεν έχει πεθάνει

Διαβάστε επίσης

Να μην απορρίπτουν το «όνειρο» της ανάκλησης του Brexit κάλεσε τους πολιτικούς Ε.Ε. και Βρετανίας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενώ ζήτησε να μην αφήσουν την εξάντληση από τις διαπραγματεύσεις να οδηγήσει σε μία βιαστική έξοδο.

Ο Τουσκ εξήγησε στους δημοσιογράφους, πως το σχόλιό του ήταν απάντηση στην προειδοποίηση ενός ηγέτη (τον οποίο δεν κατονόμασε) προς τους «ονειροπόλους» να μην σκέφτονται ότι μπορεί το Brexit να ακυρωθεί.

«Σε αυτή την δύσκολη στιγμή στην ιστορία μας έχουμε ανάγκη από ονειροπόλους και όνειρα. Δεν μπορούμε να υποκύψουμε στη μοιρολατρία. Τουλάχιστον εγώ δεν θα σταματήσω ποτέ να ονειρεύομαι μία καλύτερη και ενωμένη Ευρώπη» είπε ο Πολωνός αξιωματούχος, ο οποίος έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ του να δοθεί η ευκαιρία στη Βρετανία να παραμείνει τελικά στην Ένωση, αν το επιθυμεί.

«Γνωρίζω ότι και στις δύο πλευρές όλοι έχουμε εξαντληθεί με το Brexit. Aυτό είναι απολύτως κατανοητό. Όμως δεν είναι δικαιολογία για να πούμε: ας τελειώνουμε επιτέλους, επειδή κουραστήκαμε» συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα