back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπέρ της αυτοδυναμίας της ΝΔ τάσσεται η Άννα Διαμαντοπούλου

Διαβάστε επίσης

Κατηγορηματική ότι δεν τίθεται θέμα συμμετοχής της στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, εμφανίστηκε η πρώην υπουργός και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, τασσόμενη ωστόσο υπέρ της αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η χώρα δεν έχει περιθώριο να πάει σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας, και σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα, η κυρία Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι θα πρέπει ο επόμενος πρωθυπουργός να ζητήσει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και να συμφωνήσουν σε έναν Υπουργό Παιδείας, και με συναίνεση να γίνουν πράγματα στο χώρο αυτό που δεν θα ξηλωθούν.

«Αυτή τη στιγμή οι αλλαγές γίνονται με πρωτοφανή τρόπο, δεν περνάνε καν από Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά πρόκειται για αποφάσεις του Γαβρόγλου με τους συνεργάτες του. Γι αυτό τα πανεπιστήμια είναι ξεσηκωμένα, και ανακοινώνονται συνεχώς καινούρια τμήματα», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Τέλος, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ναι μεν αποτελεί τον δεύτερο πόλο, αλλά – όπως είπε – αυτός ο πόλος έχει όλα τα χαρακτηριστικά των λαϊκιστικών κομμάτων του 21ου αιώνα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

«Άσχετα από την ταμπέλα που ο καθένας βάζει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει υλοποιήσει όσα αποκαλούσε νεοφιλελεύθερες επιλογές, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις που προχώρησε, το θέμα της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, και τις τράπεζες που ουσιαστικά είναι όλες πια στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο και με τους θεσμούς, που ακολουθεί την πρακτική των αριστερών λαϊκιστικών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής, απονομιμοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους, τους καθιστά υπεύθυνους για όλα τα δεινά, και τους χαρακτηρίζει διεφθαρμένους. Απλά βάζουν από μόνοι τους την ταμπέλα του προοδευτικού. Δεν θεωρώ ικανό τον ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει ανθρώπους της κεντροαριστεράς», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα