back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιωάννινα: Διαμαρτυρία της Greenpeace για τους υδρογονάνθρακες

Διαβάστε επίσης

Διαμαρτυρία της Greenpeace στα Ιωάννινα για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Όπως αναφέρει η Greenperace σε ανάρτησή της στο facebook ακτιβιστές και μέλη της τοπικής κοινωνίας έχουν στήσει ένα ανθρώπινο τείχος έξω από τις εγκαταστάσεις που φυλάσσεται ο εξοπλισμός των σεισμικών εργασιών για τις σεισμικές έρευνες των πετρελαϊκών εταιριών Repsol και EnergeanOil στα Ιωάννινα.

“Θέλουμε να προστατευτεί η Ήπειρος, μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, αλλά και όλη η Ελλάδα, από την καταστροφή των εξορύξεων υδρογονανθράκων” αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση. “Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προστατεύσει το κλίμα μας σύμφωνα και με τις υποδείξεις της επιστήμης. Το μέλλον όλων μας απειλείται από τις κλιματικές αλλαγές και έχουμε μόλις 12 χρόνια για να τις σταματήσουμε”.

Με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα μετέχοντες στην κινητοποίηση αναφέρονται στον σκοπό της παρέμβασής τους και σημειώνουν ότι : “Μαζί με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής έχουμε φτιάξει ένα ανθρώπινο τείχος μπροστά από τα κτίρια που χρησιμοποιούν οι εταιρείες αυτές.

Με την ειρηνική μας δράση στέλνουμε σήμερα ένα δυνατό μήνυμα στις εταιρείες να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για εξόρυξη σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.Σταθάκη, να ακυρώσει όλα τα σχέδια εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα και να προστατεύσει το κλίμα σύμφωνα με τις υποδείξεις τις επιστήμης”

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα