back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης του M.I.T. στο 7ο Παναρσακειακό Συνέδριο

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό ομιλητή τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Massachusetts Institute of Technology (MIT), ο οποίος τιμήθηκε το 2018 με την κορυφαία διάκριση Rolf Nevanlinna Prize για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το 7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης.

Στο συνέδριο, που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, συμμετέχουν ως εισηγητές μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Τιράνων, καθώς και μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά, γενικά και επαγγελματικά λύκεια της Αττικής.

Συγκεκριμένα, περίπου 700 μαθητές με την καθοδήγηση 120 εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους εργάστηκαν σε ομάδες σε θέματα αιχμής που θέτει η ψηφιακή τεχνολογία και οι εργασίες τους θα παρουσιαστούν στο συνέδριο.

Η ομιλία του κ. Δασκαλάκη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας  https://arsakeio.gr και της σελίδας των σχολείων στο Facebook.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα