back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον Κολωνό παίζουν ποδόσφαιρο αλλιώς

Διαβάστε επίσης

Το Επίκεντρο της ActionAid απέκτησε ομάδα ποδοσφαίρου

Με όχημα το ποδόσφαιρο, η ActionAid, δίνει την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια 12-18 ετών της περιοχής του Κολωνού, να μάθουν να σέβονται τη διαφορετικότητα, να εκφράζουν τα προβλήματά τους και να αλληλοϋποστηρίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Rise – Beyond Goals

«Πρόκειται για το πρόγραμμα Rise – Beyond Goals, το οποίο βασίζεται στην πρωτοποριακή μεθοδολογία του Football3 και στοχεύει στην κινητοποίηση και την ενδυνάμωση κοινωνικά αποκλεισμένων νέων από 12 έως 18 ετών» εξηγεί στον Αθήνα 9.84 η Ασπασία Κάκαρη υπεύθυνη επικοινωνίας της ActionAid. «Παίζουμε κάθε Παρασκευή στον Κολωνό ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Παίζουμε 3 ημίχρονα, δεν έχουμε διαιτητή έχουμε διαμεσολαβητή, μικτή ομάδα και κυρίως πριν το παιχνίδι συζητάμε τους κανόνες και μετά το τέλος του παιχνιδιού συζητάμε πως πήγε, την συμπεριφορά μας, τι μάθαμε. Οι έφηβοι έτσι, θα καλλιεργήσουν δεξιότητες και θα αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση και τα κίνητρα για να συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινότητάς τους και να διεκδικήσουν τους στόχους τους».

Φωτογραφία: Studio Kominis/ ActionAid

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του UEFA Foundation for children και του ΟΠΑΝΔΑ, από το Επίκεντρο της ActionAid (Πέτρας 93 Κολωνός).

Οι πρεσβευτές

Υποστηρικτές του προγράμματος είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, πρωταθλητής του EURO2004 και η Θωμαής Βαρδαλή, μέλος Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Φωτογραφία: Studio Kominis/ ActionAid

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αγώνες  με άλλες ομάδες» προσθέτει η κα Κάκαρη, επισημαίνοντας ότι «το πρόγραμμα εντάσσεται στο εκπαιδευτικό  έργο, που κάνει η  ActionAid, σχεδόν 20 χρόνια στην Ελλάδα με στόχο να δημιουργήσει τους ενεργούς πολίτες του αύριο»

Τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν και στις άλλες δράσεις του Επίκεντρου, όπως τα μαθήματα  ηλεκτρονικών υπολογιστών, αγγλικής γλώσσας ή στα καλλιτεχνικά εργαστήρια και τις ομάδες ενδυνάμωσης νέων.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα