back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη φάση της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.. Αυστηρή παραμένει ωστόσο η σύσταση των ειδικών για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Τα εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα θα ανεβάσουν ρολά στις 10 το πρωί. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν και τα επιβεβλημένα πρωτόκολλα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. gr

Στα σχολεία επιστρέφουν οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, και οι μαθητές Γυμνασίου.

Ανοιχτές θα είναι αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης από αθλητές σωματείων, ηλικίας 13 ετών και άνω….

Το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των πολιτιστικών δράσεων γίνεται με την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί έως της 8 το βράδυ..

Άγκυρα σηκώνουν τα πλοία από και προς την Κρήτη, ενώ χωρίς περιορισμούς θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ηπειρωτική χώρα. …. Πλοία, τραίνα και λεωφορεία θα αναχωρούν με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβαίνοντες.

Αύριο εξάλλου κατατίθεται στη Βουλή και η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει διευκολύνσεις για την επαναλειτουργία της εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Φρένο στα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού βάζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.. “Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται” επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και εστιάζουν στα υψηλά θετικά ποσοστά που καταγράφονται για την κυβέρνηση σε όλες τις μετρήσεις.

Σαφείς αποστάσεις από τον Αμβρόσιο παίρνει η Ιερά Σύνοδος. Χαρακτηρίζει ανυπόστατο τον ‘’αφορισμό’’ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, από τον πρώην και διαμηνύει ότι ΜΟΝΟΝ η Ολομέλεια των μητροπολιτών έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Σκοταδιστικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις Αμβρόσιου το Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι αυτές απάδουν του Συντάγματος, της Ορθοδοξίας και του θρησκευτικού αισθήματος των πολιτών.

Στη θέσπιση γρήγορων διαδικασιών για την προσωρινή δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων, για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη σχετική τροπολογία να κατατίθεται αύριο στη Βουλή. Παράλληλα, ετοιμάζεται και θα αποσταλεί στους Δήμους της χώρας, οδηγός για την ανακατανομή του οδικού χώρου, τη δημιουργία προσωρινών λωρίδων κίνησης ποδηλάτων, αλλά και προτάσεις σχεδιασμού για τη δημιουργία προσωρινών επεκτάσεων πεζοδρομίων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια.

Στα Αρφαρά Μεσσηνίας και σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης καταγράφηκαν σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 41ναν βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Μείωση προσωπικού έως 30% και παροπλισμό του στόλου των αεροσκαφών τύπου Α380 προγραμματίζει ο όμιλος Emirates, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία και στον αεροπορικό κολοσσό.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα