back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση: «Χωρίς συναίνεση είναι βιασμός»

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας με αίτημα την τροποποίηση του άρθρου 336 του ελληνικού ποινικού κώδικα, που περιλαμβάνει τον ορισμό του βιασμού, έτσι ώστε αυτός να ορίζεται με βάση την απουσία συναίνεσης, η οργάνωση διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση «Χωρίς συναίνεση είναι βιασμός».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σημερα Πέμπτη στις 18.30 μ.μ. στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας)

Ομιλήτριες

Katarina Bergehed, Ανώτατη Σύμβουλος Πολιτικής για τα δικαιώματα των γυναικών και τα σεξουαλικά/αναπαραγωγικά δικαιώματα της Διεθνούς Αμνηστίας Σουηδίας, υπεύθυνη της εκστρατείας για τη νομοθετική αλλαγή του ορισμού του βιασμού στη Σουηδία που υπερψηφίστηκε το 2018

Αλίκη Κοσυφολόγου, Δρ. Σπουδών Φύλου και ακτιβίστρια του φεμινιστικού κινήματος

Ξένια Κουναλάκη, Δημοσιογράφος, Καθημερινή

• Ιωάννα Στεντούμη, Δικηγόρος

Χριστίνα Τσακιστράκη, Δρ. Κοινωνιολογίας Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ειρήνη Γαϊτάνου, υπεύθυνη Εκστρατειών του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Θα χαιρετίσει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Έχουμε τη χαρά να έρχεται στην Ελλάδα, ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η υπεύθυνη Πολιτικής για τα δικαιώματα των γυναικών από το τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας της Σουηδίας, και η οποία ήταν υπεύθυνη της αντίστοιχης περσινής εκστρατείας στη χώρα. Οι υπόλοιπες ομιλήτριες, είναι εξειδικευμένες σε διαφορετικές πλευρές του ζητήματος. Πιστεύουμε ότι θα γίνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία θα  συμβάλλει στην εκστρατεία και τον τελικό της σκοπό – την τροποποίηση του άρθρου 336, έτσι ώστε να ορίζεται ο βιασμός με βάση την απουσία συναίνεσης», σημειώνουν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα