back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια: Τρεις συλλήψεις

Διαβάστε επίσης

Ένας 50χρονος και δύο γυναίκες, μία Ιταλίδα και μία Γερμανίδα, συνελλήφθησαν κατά την νέα επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, για κτίρια που τελούν υπό κατάληψη και για ναρκωτικά.

Η νέα παρέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε δύο υπό κατάληψη κτίρια των Εξαρχείων.

Μέσα σε αυτό εντοπίστηκαν πάνω από 70 μετανάστες, μεταξύ των οποίων οικογένειες με γυναίκες και παιδιά και μεταφέρονται με λεωφορεία στο Τμήμα Αλλοδαπών για την καταγραφή των στοιχείων τους και εν συνεχεία προβλέπεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση σε ένα ακόμα κτίριο στην οδό Ζωοδόχου Πηγής από όπου προσήχθησαν δύο γυναίκες ο ρόλος των οποίων εξετάζεται και ίσως περάσουν από αυτόφωρο.

Στην επιχείρηση μετείχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από διάφορες υπηρεσίες και η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη.

Παράλληλα έρευνα διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ σε οικία της περιοχής για ναρκωτικά.  Το σπίτι είναι στην συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Μπενάκη, όπου ένα άτομο 50 ετών συνελήφθη καθώς εντοπίστηκαν ποσότητες ινδικής κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν απο λίγες ημέρες μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε δύο υπο κατάληψη κτίρια στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια προσήχθησαν πάνω από 100 άτομα, ενώ είχε προηγηθεί επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε κτίριο στη οδό Θεμιστοκλέους και Ερεσσού , όπου τραυματίστηκαν λιμενικοί μετά από επίθεση δεκάδων ατόμων.

Κ. Παπακώστα: «Ρουά ματ» της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια

Τα συγχαρητήριά της για την νέα επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια, απένειμε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με μία ανάρτησή της.

«Εύγε στην Ελληνική Αστυνομία για την νέα, καλά οργανωμένη επιχείρηση στα Εξάρχεια. Ρουά ματ, έκαναν οι αστυνομικοί. Απέδειξαν ότι δεν περιμένουν τον Αύγουστο για να κατοχυρώσουν την ασφάλεια των πολιτών…».

Να σημειωθεί ότι σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες η Ελληνική Αστυνομία επιχείρησε στην περιοχή των Εξαρχείων την εκκένωση δύο κτηρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη. Αντίστοιχη επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία και την προηγούμενη εβδομάδα».

Ν. Ηλιόπουλος: Η σημερινή επιχείρηση αποδεικνύει ότι τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο

Τη δραστηριοποίηση οικονομικών συμφερόντων τα οποία συνδέονται με την αγορά ακινήτων στα Εξάρχεια επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως ανέφερε η σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή αποδεικνύει ότι τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο. Αναφερόμενος στη δράση της Χ.Α τόνισε ότι «είναι κρίσιμη η μάχη για την ολική απομόνωση και την κατάρρευση των ποσοστών της στην Αθήνα».

Δημήτρης Πέρρος – Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα