13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καμίνης στον Αθήνα 9.84: “Υπάρχει μια όσμωση των ποινικών με τους αναρχοαυτόνομους. Υπάρχει διασύνδεση του κοινού εγκλήματος με τη συνιστώσα της πολιτικής βίας”

Διαβάστε επίσης

Αθήνα, 2019/04/18

«Υπάρχει μια ώσμωση των ποινικών με τους αναρχοαυτόνομους. Υπάρχει διασύνδεση του κοινού εγκλήματος με τη συνιστώσα της πολιτικής βίας », είπε για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στα Εξάρχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Αθήνα 9.84 και συνομίλησε με τη Νόνη Καραγιάννη.
«Αν δεν έχεις μαζί σου τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ολα ξεκινούν και καταλήγουν στο θέμα της ασφάλειας. Επί υπουργίας του κ Τόσκα υπήρξε μια υποχώρηση σε μια ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα Εξάρχεια είναι χώρος ελευθερίας και αμφισβήτησης ιδεών. Θέλει σχέδιο σε βάθος χρόνου και όχι αποσπασματικές ενέργειες, προκειμένου η αστυνομία να αρχίσει να εμπεδώνει την παρουσία της στην περιοχή. Δεν συγχωρείται να υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας μια ανοιχτή πληγή ανομίας», τόνισε.

Χαρακτήρισε ως κατ εξοχήν πολιτικό το δημαρχιακό αξίωμα, σημειώνοντας ότι ο Δήμαρχος θα πρέπει να λογοδοτεί και να είναι κοντά στον πολίτη με τη λογική του ηθικού χρέους, αλλά και του συμφέροντος της πόλης. Και επεσήμανε: “Εάν ο δήμαρχος δεν έχει όλες τις βασικές εξουσίες, το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο μητροπολιτικός δήμος είναι μονόδρομος.”

Ο κ Καμίνης κάλεσε τους υποψηφίους δημάρχους Αθηναίων να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν την εκπομπή του δημάρχου στον Αθήνα 9,84, με αδιαμεσολάβητες ερωτήσεις πολιτών, επισημαίνοντας το έργο που έχει επιτελεστεί. “Είχαμε ήσυχη συνείδηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.” είπε τονίζοντας ότι: “Παραλάβαμε έναν σταθμό με μικρή ακροαματικότητα που χάρη στις προσπάθειες διοίκησης και εργαζομένων, έφθασε σταδιακά στο 5% και 11%.”

Για την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ο κ Καμίνης δήλωσε πως με τη συγκεκριμένη κίνηση ήθελε να προκαλέσει διάλογο, έχοντας ο ίδιος μέτωπο κατά του εθνικισμού.
Μίλησε για κομψοτέχνημα-δωρεά στον πρώτο Δήμο της χώρας, χωρίς κανένα εθνικιστικό στοιχείο. Πρόκειται, όπως τόνισε, για έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν αύριο, σε μια λιτή τελετή με προσκεκλημένους τον τότε ΥΠΠΟ κ.Βενιζέλο, τη νυν υπουργό κ Ζορμπά και τον δήμαρχο Πέλλας, γενέτειρας του μεγάλου στρατηλάτη, γιατί όπως είπε ο κ Καμίνης “οι κινήσεις αυτές θα πρέπει να απεμπλακούν από κάθε εθνικιστική υστερία.”

Ερωτηθείς για το στοίχημα της Ευρώπης, δεδομένης και της υποψηφιότητάς του για το Ευρωκοινοβούλιο με το ΚΙΝ.ΑΛ και εάν το κόμμα είναι…πολύ ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα του, απάντησε: “Υπάρχει μια μαγιά κόσμου που δεν παραιτείται από αυτά στα οποία πίστεψε από τα βάθη της ψυχής του. Κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών για τη συγκρότησή του ΚΙΝΑΛ προσήλθαν μαζικά και νέοι πιστεύοντας ότι είμαστε εκεί, αλλά και ότι ανοιγόμαστε στο μέλλον”‘
Ειδικότερα, για το νόημα των ευρωεκλογών ο κ Καμίνης επισήμανε ότι δεν πρέπει να αλλοιωθεί το νόημά τους και να υποταχθεί στις εθνικές κάλπες.
“Η Ευρώπη κινδυνεύει από τις δυνάμεις του λαικισμού και της δημαγωγίας που επιδιώκουν τη διάλυσή της. Η Ελλάδα βρίσκεται στην εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων, γειτνιάζει με τη Μέση Ανατολή και πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σε κάθε προσπάθεια για εμβάθυνση της Ευρώπης μέχρι τον βαθύ πυρήνα της ενοποίησης με κοινή άμυνα και ασφάλεια.” Ως δεύτερο πρόταγμα των ευρωεκλογών σημείωσε την “ανάγκη αλλαγής της ακολουθούμενης πολιτικής ώστε να έχουν μέλλον οι νέοι μπροστά τους”

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα