back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προς διαγραφή ληξιπρόθεσμα χρέη 18 δισ. ευρώ ως «ανεπίδεκτα είσπραξης»

Διαβάστε επίσης

Στα 18 δισ ευρω, επί συνόλου 104,7 δισ ληξιπρόθεσμων χρεών , εκτιμάται από την ΑΑΔΕ το ύψος των χρεών τα οποία αναγνωρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης καθώς αφορούν οφειλές πτωχευμένων επιχειρήσεων  του παρελθόντος (όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, Αλτερ, Ολυμπιακή Αεροπορία, Ακρόπολις Χρηματιστηριακή κλπ) οι οποίες έπαψαν εδώ και χρόνια να υφίστανται.

Ο διοικητής της ΑΑΔ κ.Γ.Πιτσιλης μιλώντας στο Taxforum αναφερόμενος στα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη που συσσωρεύονται επί δεκαετίες χωρίς να εισπράττονται , δήλωσε ότι πρέπει να περιοριστούν με θεσμική διαφάνεια αυτά που δεν υπάρχει περίπτωση να εισπραχθούν.

Συμπληρωσε,δε,  ότι στόχος της ΑΑΔΕ όσον αφορά τα ανεπίδεκτα είσπραξης χρέη, είναι εάν ένας πτωχευμένος οφειλέτης χρωστά 1 εκ ευρω και έχει ακίνητη περιουσία 800.000 ευρω, να “κουρεύονται” οι 200.000 ευρώ και στην συνέχεια να κατάσχεται και να εκπλειστηριάζεται από το δημόσιο η ακίνητη περιουσία του.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ εαν αφαιρεθούν τα 18 δισ των ανεπίδεκτων είσπραξης χρεών, το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο χρεών μειώνεται από 104,7 σε 86,2 δις εκ των όποιων ως αποτελεσματικά προς είσπραξη θεωρούνται μόλις τα 8,4 δισ ευρώ.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα