back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλαγές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε επίσης

Αλλαγές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προωθεί η διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, με την ενεργοποίηση του συστήματος προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά και με τη μεταστέγαση κάποιων φαρμακείων.

Ειδικότερα, ο ΕΟΠΥΥ σε πρώτη φάση πρόκειται να επεκτείνει το φαρμακείο της Ομόνοιας, το οποίο λειτουργεί στην Αγίου Κωνσταντίνου 16.

Η επέκταση θα γίνει με διάθεση επιπλέον χώρων στο ίδιο κτίριο, ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ. Δεν θα απαιτηθούν οικονομικά ανταλλάγματα, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού κάνει χρήση του άρθρου 58, του νόμου 4486/17.

Με το συγκεκριμένο άρθρο, επιτρέπεται η άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση στον ΕΟΠΥΥ της χρήσης ακινήτων ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν σε αυτόν από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Για την παραχώρηση απαιτείται κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, η οποία έχει ήδη ληφθεί. Στην απόφαση θα αναφέρεται ο σκοπός και η διάρκεια της παραχώρησης.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρεί, μεταξύ άλλων, σε μεταφορά και επέκταση σε καλύτερους χώρους άλλων δύο φαρμακείων της Αττικής (Γκύζη και Καλλιθέα), όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Πλαγιανάκος.

Προγραμματίζεται, επίσης, η λειτουργία φαρμακείων σε επίπεδο πρωτεύουσας νομών, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ασθενών και προετοιμάζεται η νέα δομή λειτουργίας με την υπηρεσία αποστολής φαρμάκων στο σπίτι.

Ραντεβού

Αναμένεται, επίσης, ενεργοποίηση του συστήματος προγραμματισμένων ραντεβού, ώστε να μηδενιστεί η αναμονή των δικαιούχων.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αποτελούν δομές χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους, χωρίς συμμετοχή σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις.

Λειτουργούν συνολικά 34 φαρμακεία του Οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ υπάρχουν και επιπλέον 70 σημεία διανομής – κυρίως σε Κέντρα Υγείας και δημόσιες υπηρεσίες – σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, στα οποία αποστέλλονται φάρμακα υψηλού κόστους (εκτελεσμένες συνταγές) για τους ασθενείς.

Σε όλα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται είτε απευθείας είτε προγραμματισμένα (για επαναλαμβανόμενες συνταγές), κατά μέσο όρο, σε περίπου μία εβδομάδα ώστε να εξασφαλίζεται συνέχεια της θεραπείας.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα