back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πέντε παγίδες στην επερχόμενη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Διαβάστε επίσης

Πέντε παγίδες κρύβει η επερχόμενη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση, προβλέπει την αποπληρωμή των χρεών σε έως 120 δόσεις κατά περίπτωση, αντί των 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλετών.

Όσοι επιλέξουν τον επανυπολογισμό του ποσού της οφειλής, θα λάβουν αναλογικά μειωμένη σύνταξη, καθώς θα έχουν καταβάλλει λιγότερες εισφορές.

Η ρύθμιση, χάνεται αν δεν καταβληθεί ποσό που αντιστοιχεί σε δύο δόσεις της ρύθμισης και αν δεν καταβληθούν οι τρέχουσες εισφορές μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Επιπλέον, απώλεια ρύθμισης θα υπάρξει αν δεν καταβληθούν εντός 3 μηνών από την άρση της αναστολής οι οφειλές που κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση τελούσαν σε αναστολή είσπραξης και δεν συμπεριελήφθησαν στη ρύθμιση, με επιλογή του οφειλέτη, καθώς επίσης και αν δεν καταβληθεί το σύνολο των δόσεων που αντιστοιχούν στο διάστημα από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης έως την επίδοση της απορριπτικής απόφασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ενδεχόμενη απώλεια της ρύθμισης οδηγεί στην αναβίωση της οφειλής και των προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και τόκων στην κατάσταση που είχαν κατά την ημερομηνία υπαγωγής σε αυτήν και πριν από τον τυχόν επανυπολογισµό τους.

Πάντως, το ποσό που έχει καταβληθεί έως την απώλειά της αφαιρείται από το ποσό της οφειλής που αναβιώνει.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα