back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πλήρη κάλυψη στον Ν. Κοτζιά παρέσχε ο Γ. Κατρούγκαλος

Διαβάστε επίσης

Πλήρη κάλυψη στον προκάτοχό του Νίκο Κοτζιά παρέσχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στις καταγγελίες Καμμένου περί φωτογραφικού διαγωνισμού για την επιλογή της εταιρείας παρόχου θεωρήσεων αδειών εισόδου.

«Ο δικαστικός έλεγχος, καθώς και η επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, έδειξαν ότι δεν υπάρχει σκιά επιφύλαξης για τη νομιμότητα της σύμβασης», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, χαρακτήρισε την υπόθεση «μεγάλο σκάνδαλο» και παρουσίασε την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του προέδρου της εταιρείας στην οποία ανατέθηκε το έργο και του προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών.

Πάντως, ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε απειλητικό ύφος, λέγοντας ότι «αν σήμερα στηρίξουν τον κ. Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι όσο δεν δίνεται στη δημοσιότητα η επιστολή του τέως ΥΠΕΞ στον πρωθυπουργό, τόσο θα αλληλοκατηγορούνται οι κύριοι Κοτζιάς και Καμμένος και θα αποκρύπτεται η αλήθεια.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, είπε ότι « η κυβέρνηση φεύγει από την εξουσία μέσα από σκάνδαλα που είναι πλέον καθημερινά».

Ν. Κοτζιάς: Η Δημοκρατία υπονομεύεται από ύβρεις και συκοφαντίες

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς» ανέφερε ο πρώην υπουργός, επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς, σε δήλωσή του.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, «χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου» είπε ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας πως τα όσα κατέθεσε ο Π. Καμμένος, ο «εθνικός συκοφάντης» όπως τον αποκαλεί, είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς συκοφάντες.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα