back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προθεσμία για τη Μ. Δευτέρα πήραν Λυκουρέζος – Παναγόπουλος

Διαβάστε επίσης

Τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί θα απολογηθούν ενώπιον του εφέτη- ειδικού ανακριτή οι δύο δικηγόροι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, σε βάρος των οποίων εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Και οι δύο δικηγόροι, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης από κοινού, ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής δήλωσε ότι οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του ο γνωστός ποινικολόγος είναι σοκαρισμένος.

Η ημέρα της απολογίας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο δικηγόρων.

«Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν», είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έξω από το γραφείο του ανακριτή.

Αντίδραση Κούγια

Στο πλευρό των δικηγόρων, οι οποίοι συνελήφθησαν με εντάλματα για την υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού» τάσσεται ο Αλέξης Κούγιας, χαρακτηρίζοντας τις συλλήψεις «παράνομες και αντιαισθητικές».

Ο κ. Κούγιας, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει την υπεράσπιση του προσωρινά κρατούμενου 65χρονου δικηγόρου, εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι δικηγόροι Γ. Αντωνόπουλος, Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος είναι αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση της “μαφίας των φυλακών”. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει στη δικογραφία στοιχεία ικανά, πάνω στα οποία μπορούν να βασιστούν οι κατηγορίες.

Επίσης, στη μακροσκελή δήλωσή του, ο κ. Κούγιας επισυνάπτει τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Γ. Αντωνόπουλος με τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος εμπλέκεται με τη «μαφία των φυλακών» και email του προφυλακισμένου δικηγόρου προς τους Α. Λυκουρέζο, Θ. Παναγόπουλο και Θ. Σοφό, στο οποίο μεταξύ άλλων τους αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα ότι δεν θέλει χρήματα από τον Φλώρο.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα