back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεδρίαση ΕΣΕΠ με αιχμές

Διαβάστε επίσης

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί σε διαβούλευση η θεσμική πρόταση της κυβέρνησης για τη νέα έννοια εθνικής ασφάλειας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που αποτέλεσε και το βασικό θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στο υπουργείο Εξωτερικών.

“Η συναίνεση που υπήρξε και σήμερα δεν σημαίνει συγκυβέρνηση” τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι επιπόλαια η κυβέρνηση επέτρεψε την κοινοβουλευτική ερώτηση του Πάνου Καμμένου τόνισε ότι “είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν έχω αμφιβολία για την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά”.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε την κυβέρνηση να μην δέσμευση μέσω του νομοσχεδίου το σύνολο το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την εξωτερική πολιτική της χώρας, ενώ σημείωσε ότι είναι η τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΕΠ υπό την παρούσα κυβέρνηση.

Κάνοντας έναν απολογισμό για τη λειτουργία του ΕΣΕΠ είπε ότι δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα