back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Comicdom Con Festival Athens 2019

Διαβάστε επίσης

Το Comicdom Con Festival Athens 2019 επέστρεψε για 14η χρονιά στην Αθήνα έως και σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) και στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31).

Τα comics συγκεντρώνουν πολλούς και φανατικούς θαυμαστές και ανάμεσα τους υπάρχουν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι. Είναι μάλιστα σύνηθες για πολλούς να κάνουν συλλογή με δημιουργίες της αποκαλούμενης “9ης τέχνης”, ενώ ακόμα και για συλλέκτες, το comic μπορεί να έχει μεγάλη αξία.

Οι λάτρεις, λοιπόν, των comics, μπορούν έως και την Κυριακή να επισκεφτούν την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο, προκειμένου να δουν ή να αγοράσουν τις αγαπημένες τους δημιουργίες.

Τα comics μπορεί να έχουν από “παιδικό” περιεχόμενο, με ήρωες όπως ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν, μέχρι πολιτικό περιεχόμενο, αφού στο μεγάλο μπαζάρ στο ισόγειο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μπορεί να βρει κανείς μέχρι και το Κομμουνιστικό Μανιφέστο του Καρλ Μαρξ σε comic χαρακτήρες!

Παράλληλα, πολλοί καλλιτέχνες θα βρίσκονται στα δύο κτίρια προκειμένου να υπογράψουν τις δημιουργίες τους, να συνομιλήσουν με τους αναγνώστες τους και να παρουσιάσουν τις νέες τους δημιουργίες.

[su_slider source=”media: 90510,90509,90507,90506″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Ως είθισται, κάθε χρόνο το φεστιβάλ έχει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα εκθεσιακού χαρακτήρα και φέτος, το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Archie και την παρέα του Riverdale, με τους χαρακτήρες του να “ζωντανεύουν” μπροστά στα μάτια των επισκεπτών μέσα από πρωτότυπες σελίδες και συλλεκτικά αντικείμενα, από τις συλλογές του Cartoon Art Museum και την Co-CEO της Archie Publishing, Nancy Silberkleit.

“Από την πρώτη του εμφάνιση το 1939 μέχρι και την αναβίωση της ιστορίας μέσα από την τηλεοπτική σειρά Riverdale, ο Archie και οι φίλοι του είναι πάντα παρόντες στα σημαντικά κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά γεγονότα. Καθώς οι χαρακτήρες μεγάλωναν, μαζί τους μεγάλωναν και τα ζητήματα που θίγονταν μέσα από τις περιπέτειές τους. Η εισοδός της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας, το φεμινιστικό κίνημα και η ενδυνάμωση των γυναικών, το περιβάλλον και η οικολογική συνείδηση, ακόμα και ο σεξουαλικός προσανατολισμός, αλλά και η διαφορετικότητα είναι κάποιοι από τους κοινωνικούς προβληματισμούς που απασχόλησαν την αγαπημένη μας παρέα” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην παρουσίαση της έκθεσης στο πρόγραμμα που μοιράζεται στους επισκέπτες.

Φυσικά δεν θα λείπουν και ατομικές εκθέσεις και οι ομιλίες -όπως της Nancy Silberkleit την Κυριακή στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης- και μια σειρά από δρώμενα που αφορούν – τι άλλο;- το comic.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Λήδα Τσενέ, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και ανέφερε πως το φεστιβάλ επιστρέφει με “διεθνείς καλεσμένους, εκθέσεις, εργαστήρια, προβολές, συζητήσεις, μπαζάρ και οτιδήποτε θέλει να βρει κανείς γύρω από την 9η τέχνη. Στην Ελληνοαμερικανική ‘Ενωση βρίσκεται η κεντρική έκθεση του φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον Archie, ενώ στο ισόγειο υπάρχει το καθιερωμένο μπαζάρ με καταστήματα και εκδοτικούς οίκους. Στον τρίτο όροφο του κτιρίου το Artists Alley με πάρα πολλούς Έλληνες καταξιωμένους δημιουργούς και στο δεύτερο όροφο θα γίνονται οι ομιλίες, τα signings και τα Q&As με τους διεθνείς καλεσμένους όπως και κάποιες προβολές. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα βρει κανείς το Self-Publishers Alley, το οποίο είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του φεστιβάλ, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει την ανερχόμενη ελληνική σκηνή των comics, προβολές, συζητήσεις, καθώς επίσης και την έκθεση του τιμόμενου για φέτος καλλιτέχνη μας, Tasmar, και στο καφέ του Ινστιτούτου την έκθεση Futuropolis με Έλληνες δημιουργούς που φαντάζονται τις πόλεις του μέλλοντος”.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.comicdom-con.gr/

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα