back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ημερολόγιο των πληρωμών για συντάξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα

Διαβάστε επίσης

Την…«πρώτη Ανάσταση» πριν από το Πάσχα και έως τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, θα κάνουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι και δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας:

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην καταβολή του Δώρου στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, το αργότερο, θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης, της πρώτης δόσης του Επιδόματος ενοικίου (αναδροµικά από την 1η Ιανουαρίου) και των αναπηρικών, προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

Επίσης, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις και τα επιδόµατα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, ενώ θα υπάρξει εμβόλιμη πληρωμή ποσών του επιδόµατος παιδιού σε δικαιούχους, οι οποίοι -για διάφορους λόγους- δεν το έλαβαν.

Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαϊου από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου θα λάβουν την σύνταξη Μαϊου, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

Την ίδια μέρα, έχει προγραμματιστεί η καταβολή των προσωρινών συντάξεων Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος

Επιπλέον, βάσει της εργατικής νομοθεσίας, έως την Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν το Δώρο Πάσχα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου, θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα