back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλατόπιτα

Διαβάστε επίσης

Πάρα πολλές φορές θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό και ψαχνόμαστε, το σύνηθες είναι μα φάμε μια σοκολάτα, ε δεν είναι και το ενδεδειγμένο….

Γι’ αυτό θα σας πω να φτιάξετε μια γαλατόπιτα, που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας…
Απλή, γρήγορη, εύκολη και οικονομική….

Λοιπόν … θα χρειαστούμε δυο λίτρα γάλα κατσικίσιο, δύο φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό, δυόμισι φλιτζάνια ζάχαρη, μια φλούδα απ ένα λεμόνι, δυο βανίλιες, τέσσερα αυγά, πολύ λίγο βούτυρο, ας πούμε ένα κουτάλι της σούπας.

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε…

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό και  ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα με σύρμα, για να ενσωματωθούν και ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και αφού το πασπαλίσουμε με κανέλλα, το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για σαράντα πέντε λεπτά,  μέχρι να πάρει ωραίο ξανθοκόκκινο χρώμα.
Αφού κρυώσει, την κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αν φυσικά θέλετε λιγότερη ποσότητα,  φτιάχνετε την μισή δόση, κόβοντας όλα τα υλικά στην μέση.

Μμμμμ μοσχομυρίζει…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα