12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Έρευνα για τα συνθήματα διαδηλωτών που καλούσαν αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν

Διαβάστε επίσης

Η εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε έρευνα μετά από τα απίστευτα συνθήματα που ακούστηκαν το Σάββατο στην πορεία των “κίτρινων γιλέκων” κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Τμήμα των διαδηλωτών ζητούσαν – μεταξύ άλλων – από τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν.

“Αυτοκτονήστε! Αυτοκτονήστε!” φώναζαν διαδηλωτές το Σάββατο στο Παρίσι στους παραταγμένους αστυνομικούς που φρουρούσαν την πορεία των “κίτρινων γιλέκων”. Αρκετοί από αυτούς φορούσαν πράγματι κίτρινα γιλέκα, άλλοι ήταν απλώς μαυροντυμένοι και κάποιοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

“Εκείνη την στιγμή δεν αντιδράσαμε, ήμασταν αφοσιωμένοι στο χρέος και στη δουλειά μας”, εξήγησε αργότερα εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας ότι όταν όλα τελείωσαν άρχισαν να συζητούν μεταξύ τους σοκαρισμένοι πως είναι δυνατόν κάποιοι συμπολίτες τους να τους εύχονται να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Αρκετοί σχολιάζουν ότι τα συνθήματα αυτά, αντιπροσωπεύουν το μίσος κατά της αστυνομίας που έχει καλλιεργηθεί μετά από μήνες διαδηλώσεων και συγκρούσεων του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων”.

Ρεκόρ αυτοκτονιών

Ίσως ακόμα χειρότερο από τα ίδια τα συνθήματα είναι ο χρόνος της επίθεσης αυτής, μόλις ένα 24ωρο μετά την ημέρα μνήμης όπου τιμήθηκαν σε όλη τη χώρα οι 28 συνολικά αστυνομικοί που έχουν αυτοκτονήσει από την αρχή του έτους. “Μιλάμε για μία αυτοκτονία κάθε 4 ημέρες”, επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του συνδικάτου των αστυνομικών, προσθέτοντας ότι η υπόθεση “έχει πιάσει πάτο”.

Παρά το γεγονός ότι ηγετικά στελέχη του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” αποδοκίμασαν τα συνθήματα, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εντοπίσει ποιοι οργάνωσαν και έστησαν την λεκτική αυτή επίθεση αλλά και ποιοι πρωταγωνίστησαν σε αυτήν.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα