back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Gazzetta dello Sport: Ο ΠΑΟΚ του γιου του Λουτσέσκου πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 34 χρόνια

Διαβάστε επίσης

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια έγινε αντικείμενο εκτενούς σχολιασμού από την “Gazzetta dello Sport”.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πρώτο μετά το 1985 και το γεγονός αυτό έκανε την “Gazzetta dello Sport” να κανει ξεχωριστή αναφορά μέσω της ιστοσελίδας της, τονίζοντας παράλληλα πως στον πάγκο του “Δικεφάλου” βρίσκεται ο γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου, Ραζβάν.

Το αφιέρωμα της “Gazzetta dello Sport”:

“Ο ΠΑΟΚ του γιου του Λουτσέσκου πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 34 χρόνια. Τρίτος τίτλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης χάρη στο 5-0 επί του Λεβαδειακού. Διακόπηκε η κυριαρχία των ομάδων της Αθήνας που κρατούσε από το 1988”, αναφέρεται στο σχετικό τίτλο του ιταλικού μέσου, με το κείμενο να λέει:

“Με τον τίτλο αυτό ο ΠΑΟΚ διέκοψε την κυριαρχία των ομαδων της Αθήνας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) που κρατούσε από το 1988, με την τελευταία ομάδα πλην Αθήνας που πήρε τίτλο να είναι η ΑΕΛ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατακτούσε το πρωτάθλημα από τη σεζόν 1984-85. Μετά από 34 χρόνια, ο ήρωας είναι ο τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου, γιου του πιο γνωστού Λουτσέσκου, του μπαμπά Μιρτσέα. Ο Λουτσέσκου Τζούνιορ έχει παίξει επίσης στην Ιταλία, στην Κρέμα, πριν γίνει προπονητής. Σήμερα κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα ως προπονητής, ενώ πέρυσι πήρε το Κύπελλο.

Τρεις Ιταλοί βρίσκονται στο επιτελείο του: οι βοηθοί Ντιέγκο Λόνγκο και Κριστιάνο Μπάτσι και ο γυμναστής Ματέο Σπαταφόρα.Στο ρόστερ του υπάρχουν μερικοί παλιοί γνωστοί του ιταλικού ποδοσφαίρου: ο κεντρικός αμυντικός Τόσκα, ο μεσοεπιθετικός Ελ Καντουρί, ο αμυντικός Χοσέ Άνχελ Κρέσπο.

Ο τίτλος κατακτήθηκε μάλιστα από τον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ πούλησε το αστέρι του, τον επιθετικό Πρίγιοβιτς (9 γκολ σε 13 ματς στο πρώτο μισό της σεζόν) στην Αλ Ιτιχάντ”.

Newsroom ΑΘΗΝΑ 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα