back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτσέσκου: «Δεν είναι στα πλάνα μου να φύγω από τον ΠΑΟΚ»

Διαβάστε επίσης

Για την ιστορική βραδιά, για το πώς βίωσε το πάρτι του τίτλου, αλλά και για τα σχέδια του για την επόμενη περίοδο, μίλησε στους συμπατριώτες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, την επομένη της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο αρχιτέκτονας του Δικεφάλου του Βορρά, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στα άμεσα πλάνα του σκέψη για αποχώρηση, αφού αισθάνεται άνθρωπος του ΠΑΟΚ και έδωσε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μετακομίζει σε άλλη ομάδα το καλοκαίρι.

Μεταξύ άλλων ο Λουτσέσκου δήλωσε στο gsp.ro

Για το πώς έζησε τη φιέστα:
«Ήταν κάτι τρελό, κάτι υπέροχο. Η καλύτερη στιγμή της σεζόν. Έμεινα στα αποδυτήρια με τον Ιβάν Σαββίδη για 45 λεπτά. Μιλήσαμε για αυτά που έχουν συμβεί αλλά και για το πώς θα κρατήσουμε την ομάδα συγκεντρωμένη στους στόχους μας. Δεν μπόρεσα να απολαύσω πλήρως αυτό που γινόταν. Στους δρόμους ήταν κάτι το εξωπραγματικό, το φανταστικό, το απίθανο. Η δική μου εμπειρία είναι ακόμη βαθύτερη. Νιώθω μια ανακούφιση, μια… ησυχία και είμαι ευγνώμων για τη δουλειά που έγινε σε ένα κλαμπ με τεράστια πίεση. Είμαι ήδη έτοιμος για το επόμενο ματς που είναι την Πέμπτη και μόλις τελειώσουμε αυτήν την συνέντευξη θα τρέξω στην προπόνηση. Ο εγκέφαλος και το μυαλό δεν πρέπει να χαλαρώνουν».

Για το αν μπόρεσε να ηρεμήσει μετά από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς:

«Νομίζω ότι κοιμήθηκα στις 4.00. Πιστεύω ότι κοιμήθηκα αλλά στο σπίτι έχω τον εγγονό μου και δεν γνωρίζει το πόσο πολυάσχολος είναι η δουλειά μου. Στις 6.00 με ξύπνησε… Είμαι κουρασμένος αλλά ανακουφισμένος. Νιώθω πως μπορώ να περπατήσω στα σύννεφα».

Για τις πρώτες σκέψεις μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου:
«Θυμήθηκα μια εκπληκτική δήλωση από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτά είναι ακριβώς τα αισθήματα που αισθάνομαι τώρα… Μετά από μια νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 5-0 στο Βουκουρέστι απέναντι στη Στεάουα, είχε πει τότε στη συνέντευξη Τύπου, ότι δεν πιστεύει πως προκρίθηκε η ομάδα του. Ο κόσμος τότε γέλασε… Η απάντηση του ήταν: Σκεφτείτε τον αντίπαλο στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα και τότε εμείς να παίρνουμε κόκκινη κάρτα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο σοβαρά και εγώ κοιτάζω την κάθε λεπτομέρεια».

“Είμαι άνθρωπος του ΠΑΟΚ”

Όσο για το συναίσθημα να ακούει το όνομα του από τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Είναι υπέροχο να ακούς το όνομά σου, να γίνεται σύνθημα αλλά δεν νιώθω άνετα για να είμαι ειλικρινής. Ναι, είναι κάτι όμορφο, δείχνει πως οι άνθρωποι με εκτιμούν και με σέβονται αλλά δεν ξεχνώ τα πρώτα ματς, όταν δεν τα πηγαίναμε καλά και πετούσαν αυγά στο λεωφορείο.

Το βράδυ που επιστρέψαμε από την Σουηδία και το ματς με την Έστερσουντ, όταν είχα αναλάβει μόλις προπονητής στον ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να βγούμε από την δεύτερη έξοδο του αεροδρομίου προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε την οργή των φιλάθλων. Με ένα εκπληκτικό τεχνικό επιτελείο όμως, εξαιρετικών επαγγελματιών, καταφέραμε να κάνουμε τους εαυτούς μας αξιοσέβαστους και ευχαριστούμε τους παίκτες για την κατανόηση του τρόπου που δουλεύουμε και για την εμπιστοσύνη τους».

Στην ερώτηση για το αν θα παραμείνει στον Δικέφαλο του Βορρά, ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν απόλυτος. «Αρνήθηκα οποιαδήποτε επαφή (σ.σ. με άλλες ομάδες), έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, έχω μια ρήτρα. Δεν είναι στα πλάνα μου να φύγω. Είμαι άνθρωπος του ΠΑΟΚ και έτσι απλά το κλείνουμε εδώ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα