back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πιτίνο: Πρέπει να παίξουμε καλύτερα

Διαβάστε επίσης

Ο Ρικ Πιτίνο παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα καταφέρει να ισοφαρίσει τη σειρά.

Παράλληλα εξομολογήθηκε και μια ιστορία με πρωταγωνιστές τον Καλάθη και τον Καμπάτσο, αλλά και έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού. Αναλυτικά είπε:

Για το αν ο Πιτίνο θα ήθελε να βγει εκτός ο πιο ψηλός ή ο πιο κοντός παίκτης της Ρεάλ με έναν… μαγικό τρόπο: «Παίζουν και οι δύο εξαιρετικά. Δεν μπορώ να τους βγάλω εκτός παιχνιδιού. Προετοιμάζομαι για το ματς, δεν σκέφτομαι υποθετικά σενάρια».

Για το αν υπάρχει χρόνος για αλλαγές στην τακτική: «Παίζουμε στα πλέι οφ και χάνουμε με 0-2. Θα έπρεπε να είμαστε στο 1-1. Δεν εκτελέσαμε καλά το πλάνο μας. Όταν δεν το κάνεις αυτό, δεν είσαι εξαιρετική ομάδα.

Όταν το κάνεις, είσαι στο 1-1 και γυρνάς σπίτι με ψυχολογία. Τις φορές που κερδίζαμε είχαμε 10-11 λάθη ανά παιχνίδι.

Τώρα κάναμε 17. Όταν έχεις 17 λάθη στα πλέι οφ δεν θα κερδίσεις. Δεν ήταν λάθη που τα ανάγκασε η αντίπαλη ομάδα. Ήταν δικά μας λάθη. Οδήγησαν τη Ρεάλ σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Πρέπει να τα περιορίσουμε.

Όταν έχεις λιγότερο ταλέντο από τον αντίπαλό σου δεν είναι μόνο θέμα μπάτζετ, αλλά και θέμα του ποιος εκτελεί καλύτερο το πλάνο του. Αυτό το λέω γιατί πολλοί λένε για το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ, της Ρεάλ ή της Φενέρμπαχτσε.

Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά εκτέλεσης. Όταν παίζεις με μια ομάδα με μεγαλύτερο ταλέντο, πιο ψηλούς παίκτες και καλύτερους σουτέρ, πρέπει να σκεφτείς καλύτερα και να εκτελείς απόλυτα με μεγαλύτερο μπασκετικό IQ.

Θα σας πω μια αστεία ιστορία. Ήμουν σε ένα εστιατόριο χθες. Ήρθε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού και μου είπε ότι θέλει να μου δώσει μια συμβουλή. Του είπα: “αν είναι καλή, δώστην μου”.

Μου πρότεινε ο Καλάθης να ποστάρει τον Καμπάτσο. Του είπα: “είναι εξαιρετικό. Αλλά, πρέπει να πω στον άλλον προπονητή να βγάλει τον Τέιλορ από τον Καλάθη και να βάλει τον Καμπάτσο, για να γίνει αυτό που μου προτείνεις”».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα