back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόσκληση Αλ. Τσίπρα στον Κ. Μητσοτάκη για τηλεοπτική αντιπαράθεση- Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων όχι μόνο ως προς την πρόθεση ψήφου, αλλά και σε επιμέρους προβληματικά στοιχεία που καταγράφονται σε αυτές, όπως τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και το προβάδισμα του κ. Μητσοτάκη ως προς τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, Α. Τσίπρας με την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΦ επιχείρησε να μετατρέψει την διαδικασία της προεκλογικής αντιπαράθεσης σε υπόθεση για «δύο», καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτική μονομαχία.

Αν και η πρόσκληση αυτή του Α. Τσίπρα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συνάδει με το πνεύμα της επικείμενης αναμέτρησης για τις ευρωπαϊκές εκλογές, μήτε και με το επίσημο αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου ότι στη μάχη για την ευρωβουλή δεν αξιολογείται το έργο της κυβέρνησης, εν τούτοις αποδεικνύει πως στο επιτελείο του πρωθυπουργού έχει προκηρύξει έναν άτυπο προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές κάλπες.

«Πήγε στην Κύπρο και του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων. Όταν αναφέρεται στο πρόγραμμά του μιλάει για υποσχέσεις ή απειλές; Δεν υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης αλλά απειλεί την ελληνική κοινωνία. Τον άκουσα στον Alpha να λέει ότι είμαστε εκνευρισμένοι γιατί φεύγουμε. Εδώ και 3,5 χρόνια φεύγουμε για τον κ. Μητσοτάκη. Να έρθει στο στούντιο για να αντιπαρατεθούμε χωρίς σημειώσεις και υποβολείς, να αντιπαρατεθούμε για όλα τα θέματα. Ελπίζω να μην κρυφτεί αυτή τη φορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.

Η σχετική πρόκληση- πρόσκληση του Α. Τσίπρα προς τον Κ. Μητσοτάκη υπαγορεύεται και από άλλες συνθήκες που σχετίζονται με τις εσωκομματικές εξελίξεις και την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αντίθεση με την κεντρική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου ότι στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν κρίνεται η κυβέρνηση και αυτές δεν έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, τέτοιου είδους χαρακτηριστικά έχουν προσδώσει στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία κορυφαία στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος Π. Σκουρλέτης.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα