back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στον ανακριτή οι δικηγόροι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Διαβάστε επίσης

Ενώπιος ενωπίω με τον εφέτη ειδικό ανακριτή βρίσκεται ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο γνωστός ποινικολόγος συνοδευόταν από αστυνομικούς και βγήκε από το ασανσέρ του 7ου ορόφου του Εφετείου της Αθήνας όπου βρίσκεται το γραφείο του ανακριτή.

Η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, ενώ έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν εκτός από τους συνεργάτες και τα δυο παιδιά του από τον πρώτο του γάμο καθώς και η σύντροφος του Νατάσσα Καλογρίδη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση. Τον κατηγορούμενο περίμενε η οικογένεια και οι συνεργάτες του.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να μιλά στο απολογητικό του υπόμνημα, για «σκευωρία» σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ουδέποτε επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους και σε καμία περίπτωση δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές. Επίσης, αρνείται ότι ζήτησε δυο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του και πλέον, προφυλακισμένος δικηγόρος.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος δικηγόρος υποστηρίζει ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «υπερκοριός» της αστυνομίας δεν αναφέρεται το όνομα του υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ ,σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της Οργάνωσης από το 2014. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως στην δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα