back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθαριστριών του Δρομοκαϊτείου στο υπ. Υγείας

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν καθαρίστριες που εργάζονται στο Δρομοκαΐτειο έξω από το Υπουργείο Υγείας, καθώς σύμφωνα με το σωματείο τους, παρά τις δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους, απολύονται.

Λίγο μετά τις 11 ο κ. Γιαννακός μαζί με καθαρίστριες συναντήθηκαν με το νομικό σύμβουλο του Υπουργού Υγείας, κ. Ράπτη. Με το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πως η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί στις πιέσεις του σωματείου και θα εξετάσει το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων για 3 ή 4 μήνες, κάτι που βέβαια δεν καλύπτει το σωματείο καθώς οι καθαρίστριες ζητούν παράταση 1 χρόνου.

Παράλληλα, σύμφωνα πάλι με τον κ. Γιαννακό, μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει και η προκήρυξη για το διαγωνισμό, με την τελική μοριοδότηση να είναι ένα θέμα που εξετάζει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του σωματείου δίνεται προθεσμία μέχρι τις 26 Μαϊου και αν δεν έχει λυθεί το ζήτημα μέχρι τότε, θα πραγματοποιηθούν νέες κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρει το σωματείο σε ανακοίνωσή του, πριν από ένα μήνα σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους “προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών”.

[su_slider source=”media: 91096,91095,91094,91093″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως οι καθαρίστριες επιθυμούν συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη σήμερα και ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι “προειδοποιητική” και θα επανέλθουν σε μία εβδομάδα -εάν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση- προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Βίκτωρ Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα