18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με σεβασμό στα πρωτόκολλα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, η χώρα συνεχίζει να άρει τα περιοριστικά μέτρα και να επανέρχεται με προσεκτικά βήματα στην κανονικότητα. Σήμερα, οι οργανωμένες παραλίες λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο, τηρώντας όλα τα μέτρα απολύμανσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης κερδίζοντας εκτεταμένα ρεπορτάζ και τα θετικά σχόλια των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αύριο, οι εκκλησίες, θα τελέσουν τη θεία λειτουργία παρουσία των πιστών.

Τη Δευτέρα, 18 του μήνα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και από και προς την Κρήτη. Στο σύνολό τους θα λειτουργήσουν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Αντίστροφη μέτρηση και για το άνοιγμα της εστίασης, που αναμένεται στις 25 Μαίου. Τους όρους και τις προϋποθέσεις θα αναλύσει διεξοδικά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, κατά τη διάρκεια της αυριανής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα περί σχεδίου μείωσης των μισθών στο Δημόσιο και ξεκαθαρίζει ότι ” η κυβέρνηση ουδέποτε σχεδίασε, ούτε σχεδιάζει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο». Νωρίτερα αναφορά στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ.

Υπέρ του ανοίγματος των συνόρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, σημειώνοντας ότι ο κορωνοϊος δεν πρέπει να μας κάνει να συνηθίσουμε στην απομόνωση. Ο κ Βαν ντερ Μπέλεν ενθαρρύνει τους Αυστριακούς να στηρίξουν τον εγχώριο τουρισμό, επισημαίνει ωστόσο ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Κροατία έχουν εξαιρετικά χαμηλά αριθμό κρουσμάτων.

Στόχος επίθεσης με μαύρη μπογιά και τρικάκια έγινε το πολιτικό γραφεί του βουλευτή της ΝΔ, στην Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου. Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες βάλλουν εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας» .

Εξιτήριο έλαβαν οι 30 αιτούντες άσυλο, που διαμένουν στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, οι οποίοι χθες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο νοσοκομείο του νησιού. Όπως έγινε γνωστό όλοι όσοι παρουσίασαν συμπτώματα ΔΕΝ είχαν λάβει γεύματα που διανέμονται στο κέντρο φιλοξενίας.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα