back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση Πολάκη σε Κυμπουρόπουλο για τη θέση ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ – Έντονες αντιδράσεις στα social media

Διαβάστε επίσης

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επίθεση μέσω social media του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εναντίον του τετραπληγικού υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί ως ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ.

Στην ανάρτηση του κ. Κυμπουρόπουλου ότι δεν θέλησε ποτέ επιδόματα και χάρες αλλά ότι διεκδικεί ίσες ευκαιρίες που δεν υπάρχουν, όπως ανέφερε, ο αναπληρωτής υπουργός του απάντησε ότι αν διεκδικούσε ίσες ευκαιρίες θα έκανε χαρτιά για να προσληφθεί ως επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί.

Η απάντηση Κυπουρόπουλου

Τη λύπη του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα υπερασπίστηκε, εξέφρασε μετά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλλιος Κυπουρόπουλος. Μιλώντας  στα Παραπολιτικά 90,1, σημείωσε ότι είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να κινούνται στον χώρο που θέλουν όποτε θέλουν. Αναφερόμενος στα σχόλια του κ. Πολάκη,  τόνισε ότιβρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι υπάρχουν απόψεις πολιτών που κατανοούν την προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος με αναπηρία να φτάσει και να κρατήσει μια θέση, λέγοντας ότι στη διαδικασία αυτή υπάρχει πριν, η διάρκεια και το μετά.

«Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται»

«Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Με νέα ανάρτησή του, ο κ. Κυμπουρόπουλος αναφέρει ότι ο ίδιος δεν ξέρει για τα παιχνίδια της πολιτικής, αλλά εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πορευτεί προσωπικά, χωρίς να ξεπερνά τα όρια σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

«Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι’ αυτό θα παλέψω» αναφέρει.

Κ. Μητσοτάκης: «Φαύλος Πολάκης»

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ανάρτηση του στο Twitter τονίζει: «Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας».

Φ. Γεννηματά: «Μόνο από φασίστες τόσο δηλητήριο»

Αντίστοιχη ήταβν και η ανάρτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στα social media. «Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ.Τσίπρας τον κ. Πολάκη Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα. Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες… » αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στ. Θεοδωράκης: Τα κόμματα να πάψουν να ξιφομαχούν και να δεχθούν ότι και το δικαίωμα του ενός έχει σημασία

«Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός ή άλλα στελέχη της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού από τα Γιάννενα τόνισε πως το δικαίωμα του ενός πρέπει να είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία, με πράξεις και όχι ευκαιριακά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία, είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό».

Κάλεσε, τέλος, όλα τα κόμματα αντί να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να ευθυγραμμιστούν με την αρχή ότι και το δικαίωμα του ενός έχει σημασία και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση.

Αντιδράσεις και εκ των έσω..

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη στο Στέλιο Κυπουρόπουλο, σχολιάστηκε αρνητικά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ . Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο News 24/7 την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτής της ΝΔ, πήρε σαφέστατες αποστάσεις, ενώ κάλεσε τον κ. Πολάκη να πάρει πίσω τα όσα έγραψε.  «Αυτή η δήλωση δεν νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο, θα πρέπει να την πάρει πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.

Η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Πολάκη

Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΑμεΑ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη δήλωση του κ. Πολάκη και κάνει λόγο για «ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος των ατόμων με αναπηρία».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία. Η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για αυτό το θέμα».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα