back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιταλία-Ευρωεκλογές: Η Ελιζαμπέτα Καζαλότι στον Αθήνα 984

Διαβάστε επίσης

Η δημοσιογράφος Ελιζαμέπτα Καζαλότι μίλησε στην Αθηνά Κορλίρα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών στην γειτονική Ιταλία. Η οικονομική κρίση, η άνοδος της ακροδεξιάς και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνουν το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η επόμενη κρίση της Ιταλίας έρχεται, απλώς είναι ζήτημα του πότε. Το έλλειμμα προϋπολογισμού της χώρας ξεφεύγει από τον έλεγχο και οι Βρυξέλλες θα πρέπει σε κάποιο βαθμό να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη πιθανότητα παραβίασης των δημοσιονομικών τους κανόνων (ακόμη και αν η ΕΕ κλείνει τα μάτια και οι ευρωεκλογές έρχονται σε περίπου έναν μήνα). Η αγορά ομολόγων αρχίζει να κρούει των κώδωνα του κινδύνου.

Εν τω μεταξύ οι ενδοκυβερνητικές εντάσεις σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις επικείμενες ευρωεκλογές. Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να έχει ξεπεράσει το Κίνημα 5 Αστέρων, κατακτώντας την πρώτη θέση. Σε πιο πρόσφατες μετρήσεις, η Λέγκα τοποθετείται στο 32%, ενώ το Κίνημα 5 Αστέρων βρίσκεται λίγο πάνω από το Δημοκρατικό Κόμμα, στο 21%. Μεταξύ των υποψηφίων της Λέγκας για τις ευρωεκλογές περιλαμβάνονται όσοι ζητούν την επιστροφή της χώρας στη λιρέτα.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα