18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Μ.Βέμπερ παρουσίασε στο Ζάππειο το σχέδιό του για το μέλλον της Ευρώπης

Διαβάστε επίσης

Τους τρεις πυλώνες του σχεδίου του για την Ευρώπη παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε εκδήλωση στο Ζάππειο, η οποία σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της καμπάνιας του υποψηφίου του ΕΛΚ για την διεκδίκηση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Βέμπερ έκανε λόγο για “ισχυρή Ευρώπη”, “έξυπνη Ευρώπη” και “ευγενή Ευρώπη ” και υπεραμύνθηκε της ενότητάς της λέγοντας ότι “δύναμη σημαίνει ενότητα και ενότητα σημαίνει δύναμη”.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που αποδίδει στον έλεγχο των συνόρων, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, στον στόχο της δημιουργίας 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, αλλά και στην υπευθυνότητα για το περιβάλλον, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “ως ΕΛΚ υποσχόμαστε ότι με παγκόσμιες συμφωνίες θα καταφέρουμε να προωθήσουμε την απαγόρευση πλαστικών μίας χρήσης σε ολόκληρο τον κόσμο”. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόκληση της ψηφιοποίησης και στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα Ταμείο που θα υποστηρίζει αυτούς που χάνουν και θα τους εξασφαλίζει ένα θετικό μέλλον σε μία ψηφιοποιημένη εποχή.

Αναφερόμενος εξάλλου στην Τουρκία την χαρακτήρισε ισχυρό εταίρο, με τον οποίο πρέπει να δουλέψουμε πολύ, επισήμανε ωστόσο εκ νέου την αντίθεσή του στην προοπτική ένταξης. “Με τις εξελίξεις των τελευταίων 2-3 ετών στην Τουρκία δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ”,τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Βέμπερ “αποτελεσματικό πολιτικό, αληθινό Ευρωπαίο και φίλο της Ελλάδας”. Άσκησε μάλιστα σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι “είναι πραγματικά ντροπή να εμφανίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδας γιατί είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που κόστισε 100 δις”.

Έκανε λόγο για στοχοποίηση του υποψηφίου του ΕΛΚ “επειδή γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα”. “Όσα ψέματα και να πει ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια υπάρχει και παραμένει αναλλοίωτη”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε ότι ο κ. Βέμπερ “τάσσεται υπέρ της προστασίας και φύλαξης των συνόρων με ευθύνη της ΕΕ”, καθώς και ότι “συμμερίζεται, στηρίζει και θα στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ όπως και την προσπάθεια να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα