back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μήνυμα κατά του λαϊκισμού από Μητσοτάκη και Βέμπερ- Επίσκεψη στη Νεμέα

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ενάντια στον λαϊκισμό έστειλαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την επίσκεψή τους στη Νεμέα το απόγευμα της Τρίτης.

Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Νεμέας και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο από τον διακεκριμένο αρχαιολόγο Δρ. Στήβεν Μίλερ, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν και σε κελάρι οινοποιείου, όπου ο πρόεδρος του συνεταιρισμού των οινοπαραγωγών της πόλης τους ενημέρωσε σχετικά με τον τρόπο παρασκευής του κρασιού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που βίωσε τον λαϊκισμό” και υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι “η kolotumba του κ. Τσίπρα έγινε διεθνής όρος”. Εκτίμησε πάντως ότι “η χώρα μας γυρίζει τώρα σελίδα», αλλά πρόσθεσε ότι πολλές χώρες μπορούν να μάθουν από την ελληνική εμπειρία

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται από τον κ. Τσίπρα και τον χαρακτηρισμό “ανθέλληνα”, ο κ.Βέμπερ σχολίασε ότι το να χαρακτηρίζει ο ένας τον άλλο βάσει της εθνικής του ταυτότητας όχι μόνον είναι ξεπερασμένο αλλά δεν συνάδει και με την κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία.

Υποστήριξε πάντως ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν τα υλοποίησε, ενώ τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης, όπως και το ΕΛΚ, «λέμε πάντα την αλήθεια και για αυτό δεσμευόμαστε μόνο για αυτά τα οποία όντως μπορούμε να κάνουμε πράξη».

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας είναι ίδιον της ρητορικής των εθνικιστών, την οποία υποκριτικά απορρίπτει.

Σε ερώτηση για την συμφωνία των Πρεσπών, όπου η θέση του ΕΛΚ είναι διαφορετική από της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε σε μια οικογένεια πάντα υπάρχουν συζητήσεις και διαφορετικές σκέψεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι βρήκε κατανόηση και σεβασμό για την θέση της ΝΔ. Την ανάγκη να «αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις ανησυχίες και τα συναισθήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βέμπερ αναφερόμενος ουσιαστικά σε ολόκληρη την Β. Ελλάδα.

Μιλώντας για το σχέδιο του για την Ευρώπη, ο κ. Βέμπερ ανέφερε πως οι τρεις βασικοί άξονες είναι να οικοδομήσει μία Ευρώπη ισχυρή, μία Ευρώπη που θα στηρίζει την καινοτομία αλλά και μία Ευρώπη της αλληλεγγύης που θα στέκεται στους πιο αδύναμους.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα