back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΟΕ-ΟΤΑ και Συνδικάτο ΟΤΑ: Να σταματήσει η επέκταση του ΕΜΑΚ

Διαβάστε επίσης

Άναβλήθηκε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής του οργάνου για τη λήψη απόφασης επέκτασης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Φυλής.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και του Συνδικάτου έξω από τα γραφεία του ενιαίου διαβαθμικού συνδέσμου νoμού Αττικής (ΕΔΣΚΝΑ), στο Ψυχικό,  αντιδρώντας στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής του οργάνου για τη λήψη απόφασης επέκτασης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Φυλής στους 300.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων και στους 100.000 τόνους βιοαποβλήτων ανά έτος.

[su_slider source=”media: 91649,91650,91651″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφερειάρχης κ. Δούρου επιχειρούν Μεγάλη Τρίτη με διαδικασίες fast track τη θηριώδη επέκταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Φυλής στους 300.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων και στους 100.000 τόνους βιοαποβλήτων ανά έτος. Και όλα αυτά την ώρα που η ως τώρα λειτουργεία του ΕΜΑΚ μόνο περιβαλλοντολογικά φιλική δεν είναι. Ο μόνος που κερδίζει είναι το μονοπώλιο που λειτουργεί τον ΕΜΑΚ», αναφέρει το συνδικάτου ΟΤΑ σε ανακοίνωσή του.

Καλούν την ΕΕ να μην προχωρήσει στην απόφαση επέκτασης του ΕΜΑΚ. Και απαιτούν να κλείσει οριστικά η χωματερή της Φυλής.

Ζητούν άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση μιας πολιτικής αποκέντρωσης και πρόληψης, στροφής στην διαλογή  με έργα και υποδομές που θα βρίσκονται στο δημόσιο έλεγχο Δήμων και Περιφέρειας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα