back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το μεσημέρι ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Διαβάστε επίσης

Με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, ολοκληρώνεται το μεσημέρι στη Βουλή, η διήμερη «μάχη» επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.

Άγνωστο παραμένει έως αυτή την στιγμή αν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν πρόκειται να λάβει το λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά,καθώς το κόμμα της είχε αποχωρήσει ήδη από την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ, με ρυθμούς …πολυβόλου , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να καταθέτουν τροπολογίες που έχουν είτε τοπικιστικό πρόσημο,είτε ρουσφετολογικό χαρακτήρα, ευελπιστώντας ότι ο υπουργός Παιδείας θα τις κάνει δεκτές, όπως έπραξε χθες αποδεχόμενος δύο τροπολογίες. Η μία του Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ,προβλέπει την ίδρυση Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα το Άργος, ενώ η άλλη που υπογράφεται από την Θεοδώρα Τζάκρη και τον Γιάννη Σηφάκη , προβλέπει την ίδρυση Τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα