back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξάρθρωση τριών δικτύων εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών

Διαβάστε επίσης

Στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών έφθασε η αστυνομία στην Αττική. Συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 828 κιλά χασίς και περισσότερα από επτάμισι κιλά κοκαΐνης.

[su_slider source=”media: 92000,92001,92002,92003″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Πιο αναλυτικά, η πρώτη υπόθεση, που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αφορά στην εξάρθρωση διεθνικού κυκλώματος που εμπλέκεται στη μεταφορά, εισαγωγή από το Ιράν, αποθήκευση, νόθευση, επανατυποποίηση και περαιτέρω εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς επίσης και στη διακίνηση κοκαΐνης κι ακατέργαστου χασίς.

H δεύτερη υπόθεση, που επίσης χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σχετίζεται με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης κι ακατέργαστου χασίς) στην περιοχή της Αττικής.

Στην τρίτη περίπτωση, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση – εμπορία κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Συνελήφθησαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου 2019 στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, με την συνδρομή ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε διάφορες περιοχές του Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι) και στη Κόρινθο, (15) άτομα, ηλικίας ( 20 έως 72 ετών) από τα οποία (13) μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται (2) ακόμη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα υπόθαλψης, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικών εξακριβώσεων, διασταυρώσεων στοιχείων και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψαν και εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης, πιστοποιήθηκαν οι ρόλοι τους και αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα