back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ COMPACT ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Διαβάστε επίσης

 

Το Μεγάλο  Σάββατο, (9-11 π.μ.) «Κουαρτέτα»: Η εκπομπή  είναι αφιερωμένη στα Κουαρτέτα, κυρίως  Κουαρτέτα Εγχόρδων, που είναι έργα κατά κανόνα γραμμένα για δύο βιολιά, βιόλα και τσέλο. Και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως π.χ. κουαρτέτα με φλάουτο ή πιάνο, τα οποία θα ακουστούν.

Η εκπομπή κινείται σε μια περίοδο 100 χρόνων  (1750-1850), ξεκινώντας από τον επονομαζόμενο «πατέρα του κουαρτέτου», τον μεγάλο αυστριακό συνθέτη Χάιντν. Ακούγονται 19 Κουαρτέτα, 9 γνωστών και άγνωστων συνθετών, μεταξύ άλλων Μπετόβεν, Μότσαρτ, Μποκερίνι.

Την Κυριακή του Πάσχα, (8-10 π.μ.) «1960»: Η αρχή μιας σημαντικής δεκαετίας για τη μουσική.Σε δύο ώρες ακούμε τα 30 ωραιότερα μουσικά θέματα και τραγούδια εκείνης της χρονιάς.

Ξεκινάμε με τη μουσική του κινηματογράφου (Έξοδος, A summer place, The Alamo, The Magnificent Seven). Συνεχίζουμε με τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς (Elvis, Pretenders, Platters, Neil Sedaka, Los Panchos) και φτάνουμε ως τις ελληνικές επιτυχίες, όπως τα Παιδιά του Πειραιά του Χατζιδάκι, που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στην ταινία “Ποτέ την Κυριακή”.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα