back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα Ζηλανδία και Γαλλία κατά της προβολής τρομοκρατικών σκηνών και βίας μέσω social media

Διαβάστε επίσης

Η Νέα Ζηλανδία και η Γαλλία θα καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν τη χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης για την προώθηση της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας τον Μάρτιο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι, ενώ η στιγμή της εισβολής στο τέμενος μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern δήλωσε ότι θα συμπροεδρεύσει σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στις 15 Μαΐου.

Στόχος είναι οι χώρες και οι εταιρείες τεχνολογίας να συμφωνήσουν σε μια δέσμευση για την εξάλειψη του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Η κα Ardern είπε στο Radio New Zealand ότι είχε ήδη μιλήσει με αρκετά διευθυντικά στελέχη σχετικά με την πρωτοβουλία – γνωστή ως “Κλήση του Christchurch” – συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της εταιρίας Facebook, Mark Zuckerberg.

“Στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 15ης Μαρτίου, τα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν με πρωτοφανή τρόπο ως εργαλείο για την προώθηση μιας τρομοκρατικής ενέργειας και του μίσους”, ανέφερε σε δήλωσή της.

“Είναι κρίσιμο ότι οι τεχνολογικές πλατφόρμες όπως το Facebook να αποτελέσουν μέρος μιας παγκόσμιας λύσης για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού”.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, παράλληλα με τη συνάντηση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής του G7, η οποία διεξάγεται στη Γαλλία.

Εταιρίες τεχνολογίας που αντιμετώπισαν σοβαρή κριτική μετά τις επιθέσεις του Christchurch μετά από ζωντανή πορεία της επίθεσης ήταν ευρέως διαδεδομένη στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

«Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων επικοινωνίας μπορούν να συνδέσουν τους ανθρώπους με πολλούς πολύ θετικούς τρόπους και όλοι θέλουμε να συνεχιστεί», δήλωσε η κ. Ardern στη δήλωση.

“Αλλά για πολύ καιρό, ήταν επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πλατφόρμες για να ενθαρρύνουν την εξτρεμιστική βία και ακόμη και να προβάλουν εικόνες βίας, όπως συνέβη στο Christchurch. Αυτό είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει”.

Το Facebook έχει υποσχεθεί να διερευνήσει τρόπους περιορισμού των ζωνταντών μεταδόσεων, μετά από τις δολοφονίες του Christchurch.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα