back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περισσότερες από 300 μέσα σε τρεις ημέρες οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υιοθεσία

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες από 300 αιτήσεις έχουν κατατεθεί από υποψήφιους γονείς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υιοθεσία μέσα σε τρεις ημέρες όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις “Ντάμες Σπαθί” η διευθύντρια του Γραφείου Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελευθερία Τσακιροπούλου.

Η κ. Τσακιροπούλου τόνισε πως η πρόθεση είναι να ανοίξουν τα ιδρύματα και να πάνε τα παιδιά σε οικογένειες που θα τ΄ αγαπήσουν και εκεί θα ανθίσουν: “Είχαμε δίκιο. Που θέλαμε να αλλάξουμε τη διαδικασία. Τώρα οι γονείς ξέρουν μέσω της πλατφόρμας σε ποιο στάδιο είναι η αίτηση τους, μπορούν να την ελέγχουν και να την παρακολουθούν και να μην έχουν ανασφάλεια, να μην απογοητεύονται.

Όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια αυτά έχουν δικαίωμα μόνο για αναδοχή. Μια εξαιρετική πράξη αγάπης που εδώ στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο διαδεδομένη όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι πλέον έχουν πρόσβαση υποψήφιοι γονείς από όλη την Ελλάδα σε παιδιά από όλη την Ελλάδα και όχι όπως ήταν μέχρι σήμερα που έπρεπε να πάνε σε ένα ίδρυμα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ξεμπλοκάρισμα”.

Όπως είπε η κ. Τσακιροπούλου η διαδικασία πλέον δεν θα κρατάει χρόνια όπως ήταν μέχρι σήμερα αλλά από 8 έως 12 μήνες -όπως είπε θα είναι μια σύντομη διαδικασία αλλά με αυστηρά πάντα κριτήρια για να διασφαλίζεται το οικογενειακό περιβάλλον: “Πρέπει να γίνεται κοινωνική έρευνα και μάλιστα αρκετά αυστηρή. Αυτή μέχρι τώρα γινόταν μόνο από κοινωνικούς λειτουργούς των ιδρυμάτων. Τώρα υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή από τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας στον οποίο απευθυνόμαστε όταν δεν μπορούν οι κοινωνικοί λειτουργοί της Περιφέρειας. Υπάρχει ένα κοινό πρωτόκολλο και γίνονται έρευνες κοινές σε όλους σε όλες τις περιοχές της χώρας. Ακόμα και τρία χρόνια μετά την υιοθεσία το ζευγάρι παρακολουθείται”.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα