back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Politico: Γνωρίστε τους Αντι-Φάρατζ

Διαβάστε επίσης

Έχετε συναντήσει τους υποστηρικτές του Φάρατζ. Τώρα συναντήστε τους αντι-Φάρατζ, γράφει το Politico.
Μετά από τις διακοπές του Πάσχα, οι “απρογραμμάτιστες” ευρωπαϊκές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου επέστρεψαν σε πλήρη εξέλιξη αυτήν την εβδομάδα με την εκστρατεία μιας νέας, έντονα φιλοευρωπαϊκής πολιτικής δύναμης, του κόμματος Change UK του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε αρχικά ως Ανεξάρτητη Ομάδα 11 επαναστατικών Εργατικών και Συντηρητικών βουλευτών μόλις πριν από εννέα εβδομάδες,παρουσιάζει έναν πλήρη κατάλογο 70 υποψηφίων και έχει κάθε πιθανότητα να κερδίσει κάποιες απο τις θέσεις των Ευρωβουλευτών του στις Βρυξέλλες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει έναν πρώην υπουργό των Συντηρητικών , έναν πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Πολωνίας, και την αδελφή του πρώην υπουργού Εξωτερικών και του ηγέτη των Brexiteers, Boris Johnson.

Το κόμμα θα μπορούσε να πάει πολύ καλά, προωθώντας μια νέα ομάδα Βρετανών ευρωβουλευτών που πιθανόν να ευθυγραμμιστούν με τις κεντρώες δυνάμεις όπως το κόμμα του Εμμανουέλ Μάκρον La République En Marche στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Politico η αδελφή του Μπόρις Τζόνσον θα είναι ανάμεσα στους 70 υποψηφίους ευρωβουλευτές με το νέο κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ε.Ε: Η Ρέιτσελ Τζόνσον, αρθρογράφος που είχε υποστηρίξει στο παρελθόν τόσο τους Τόρις όσο και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες εμφανίστηκε χθες ως υποψήφια του κόμματος “Αλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου/ Ομάδα Ανεξάρτητων βουλευτών που θα μετάσχουν στις ευρωεκλογές της 23ης Μαϊου. Το κόμμα ξεκίνησε την εκστρατεία του στο Μπρίστολ. Ο Γκέιβιν Έσλερ, πρώην παρουσιαστής του BBC είναι επίσης υποψήφιος και έθεσε τρεις στόχους: Στοπ στο Brexit. Αλλαγή στη Βρετανία και μεταρρύθμιση της Ε.Ε.

 

Επιμέλεια:  Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα