back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στην Αθήνα – Χαμηλοί οι τζίροι των καταστηματών

Διαβάστε επίσης

 «Πόλο έλξης» για τους τουρίστες αποτελεί για άλλη μια χρόνια ο πατροπαράδοτος παραδοσιακός εορτασμός του Πάσχα στην χώρα μας. Οι γειτονιές της Αθήνας «πλημμύρισαν» τις τελευταίες μέρες με γκρουπ τουριστών ανεβάζοντας αντίστοιχα κατακόρυφα  την κίνηση στην τουριστική αγορά.

Μαζική προσέλευση αλλά τζίρος …τζίφος

Το πιο λογικό σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να τρίβουν από ικανοποίηση τα χέρια τους οι καταστηματάρχες, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει φέτος για πρώτη φορά. Η μαζική προσέλευση δεν απέφερε μέχρι τώρα και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς οι τουριστες στις αγορές τους είναι φειδωλοί και περιορίζονται μόνο σε είδη με μικρή χρηματική αξία. «Σε πολλες περιπτώσεις, μάλιστα, ζητούν έκπτωση ακόμη και σε προϊόντα που κοστίζουν μόλις 1 ευρώ», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η κ. Άννα που διατηρεί κατάστημα με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στην οδό Πανδρόσου, στο Μοναστηράκι.

 Κάτω ο τζίρος μέχρι και 50%

Αυτό που τονίζουν οι καταστηματάρχες στην οδό Αδριανού, σε έναν από τους πιο τουριστικούς δρομους της Αθήνας, είναι πως ο τζίρος έχει πέσει συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο μέχρι και σε ποσοστό 50%. Κυρίως αυτή την περίοδο καταγράφονται γκρουπ από ανατολικές χώρες ( Κίνα, Ιαπωνία) και Ιταλοί και Ισπανοί από την Ευρώπη. « Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη αλλά ο κόσμος ψωνίζει είδη σε χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα ο τζίρος μας να είναι προς τα κάτω”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η κ. Δέσποινα που διατηρεί κατάστημα με αγαλματίδια και αντίκες απομιμισης από την αρχαία Ελλάδα.

Λιτά και στα εστιατόρια

Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στα παραδοσιακά εστιατόρια της οδού Πανός, στην αρχαία αγορά, με τους ιδιοκτήτες να τονιζουν ότι οι τουρίστες φετος περιορίζονται σε λιτά γεύματα ή δείπνα με την χωριάτικη σαλάτα να έχει πάντα την τιμητική της στα γούστα τους. «Δυο άτομα περιορίζονται μόνο σε ένα κυριως πιάτο και μια χωριάτικη σαλάτα για να μειώσουν το κοστος του λογαριασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Πεζά αστυνομικά περίπολα

Αυτό πάντως που μας έκανε εντύπωση είναι η έντονη παρουσία της Αστυνομίας σε όλους σχεδόν τους τουριστικούς δρόμους, σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Μαλιστα γύρω από την αρχαία αγορά υπήρχαν και πεζα περιπολα ανδρών της ΟΠΚΕ με εκπαιδευμένο σκύλο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα