back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός στην Αττική μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας ΒΙΚΤΩΡΙΑ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν ωστόσο και σήμερα στα ανατολικά της χώρας, σε Μακεδονία , Θράκη , Αιγαίο και Δωδεκάνησα.    

Στη Ρόδο, σημαντικές ζημιές προκάλεσε ο υδροστρόβιλος που “χτύπησε” τα ξημερώματα την παραλιακή περιοχή Κιοτάρ στα νότια του νησιού προκαλώντας ζημιές σε εγκαταστάσεις εστιατορίων και τουριστικών καταστημάτων, καθώς και εκτεταμένες εκριζώσεις δέντρων. 

Η Χιλή θρηνεί την απώλεια άλλων 22 ανθρώπων μέσα σε μόνο μία ημέρα με αλλεπάλληλες εκρήξεις κοκτέιλ μολότοφ και δακρυγόνων σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες, στους αστυνομικούς, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις του τελευταίου μήνα. 

Με τους ομολόγους του της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας Ζόραν Ζάεφ και Μπόικο Μπορίσοφ θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσσαλονίκη όπου μεταβαίνει για να συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης «Thessaloniki Summit».  

Σύμφωνα με πληροφορίες Μητσοτάκης – Ζάεφ θα συζητήσουν την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, ύστερα από το γαλλικό βέτο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στη Σύνοδο του Οκτωβρίου και βέβαια η πιστή εφαρμογή από την Βόρεια Μακεδονία της Συμφωνίας των Πρεσπών, ειδικά ως προς τα μακεδονικά προϊόντα. 

Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η κατάθεση του πρώην ισχυρού άνδρα της NOVARTIS Κωνσταντίνου Φρουζή στην αρμόδια προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση.  

«Κατηγορούμενος είναι, μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τον εαυτό του», σχολιάζουν κύκλοι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για τους ισχυρισμούς του ότι η εισαγγελέας, Ελένη Τουλουπάκη, του πρότεινε την υπαγωγή του σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αν ο ίδιος δεχόταν να καταμαρτυρήσει επιβαρυντικά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.   

Για κύκλωμα που πίεζε, μέσω δημοσιευμάτων, συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου να τα οδηγήσουν σε συγκεκριμένες καταθέσεις, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Εντυπωσιακή πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Λονδίνο. Επικράτησε στον αγώνα του με τον Σάσα Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά των κορυφαίων στη πρωτεύουσα της Βρετανίας. 

Συγκέντρωση σε μία ώρα έξω από το Υπουργείο Υγείας συμβασιούχων σε νοσοκομεία με αίτημα την παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον για ένα έτος. 

Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. 

Διεθνή   

Στη Βολιβία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες και υποστηρικτές της νέας μεταβατικής κυβέρνησης και της αστυνομίας. 

Ο Μοράλες κατήγγειλε την αναγνώριση -από τη διπλωματία των ΗΠΑ- της νέας «de facto κυβέρνησης» που σχηματίστηκε μετά την παραίτησή του από το αξίωμα την Κυριακή και τη φυγή του από τη χώρα με προορισμό το Μεξικό, όπου του προσφέρθηκε πολιτικό άσυλο. 

Ο Έβο Μοράλες θεωρεί ότι συνεχίζει να είναι ο πρόεδρος της χώρας, όπως τόνισε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ισπανικής εφημερίδας El País καθώς το Κογκρέσο της Βολιβίας δεν έχει ακόμη κάνει αποδεκτή την παραίτησή του. 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Η θεατρική ομάδα ενηλίκων της Αθηναϊκής Σκηνής, μετά από πεντάμηνη προετοιμασία υπό την καθοδήγηση του Κοραή Δαμάτη, ανεβάζει τις “Φυλακισμένες” των Ιγνάθιο δελ Μοράλ – Βερόνικα Φερνάντεθ για οκτώ παραστάσεις στο θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής. Το έργο πραγματεύεται τον τρόπο που η κρατική και Θρησκευτική εξουσία,  χειραγωγούν  τον πολίτη μέσα από την ιστορία  εννιά φυλακισμένων γυναικών που ζητούν χάρη. Ώρα έναρξης 9, Γενική είσοδος 12 ευρώ. 

Καιρός 

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.  14 βαθμοί η θερμοκρασία, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.  

 

  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα